Autumn’s Child släpper nytt med Zenith

Det var under slutet av 2020 som Autumn’s Child skickade ut albumet Angel’s gate.

Nu är Mikael Erlandsson och company tillbaka med uppföljaren: Zenith.

4/5

Artist:
AUTUMN’S CHILD
Albumtitel:
ZENITH
År:
2022
Genre:
ROCK, HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
PRIDE & JOY MUSIC

Autumn’s Child släpper albumet Zenith. Foto: Pressbild

Det är Mikael Erlandsson, som mellan åren 2006 och 2018 var med i Secret Service som turnerade världen över, som är mannen bakom Autum’s Child.

Han spelade även in en del soloplattor och han har gjort låtar med både Phenomena och Salute. Han fanns även med i Last Autum’s Child tillsammans med Ian Haugland, Mic Michaeli och John Leven. De släppte ett helt gäng med plattor där line-upen varierade en del, men under 2018 bestämde de sig för att ta ett break.

Erlandsson dog i stället gång Autumn’s Child – och nu är det alltså dags för en ny platta med Erlandssons härliga melodiösa hårdrock/AOR-projekt.

 1. Emergency
 2. Evangeline
 3. Love is a fighter
 4. Nightingale
 5. Never say die
 6. Heaven can wait
 7. Angel of danger
 8. High on love
 9. Crowdpleaser
 10. Don’t wanna
 11. Damaged goods

Den som lyssnade på de två tidigare albumet lär känna igen sig även denna gång. Autumn’s Child fortsätter på inslagen väg och det betyder att de fortfarande rör sig mellan AOR, melodiös hårdrock och progressiv rock.

Albumet kickar i gång med den härligt rockiga Emergency, där gästartisten Jona Tee (H.E.A.T) bjuder på ett keyboardsolo, och efter det följer en lika härlig åktur i AOR-världen. Det är soft med ett skönt gung och gitarriffen är lika snygga som refrängerna är stora.

Några låtar kanske sticker ut. En är Evangeline som skickar ut en del Journey-vibbar. Det är en riktigt härlig låt som både är poppig och rockig – och det är det fler låtar som är på Zenith.

Never say die blir snabbt en favorit när den drar in gång med ett gitarriff innan det blir en keyboardslinga som hade gjort Europe nöjda någon gång på 1980-talet …

High on love är en annan låt som gör att man börjar vrida upp volymen lite extra. Den börjar synthigt värre – och det är man svag för, speciellt när det sedan kommer in lite gitarrer, bas och trummor i bilden. Låten är catchig som tusan!

Crowdpleaser är däremot något helt annat. Här blir det mer klassisk rock ’n’ roll som göra att man börjar tänka på Bryan Adams. Det blir till och med lite blueslkänsla i den.

Autumn’s Child
Mikael Erlandsson
(sång, keyboards, gitarr)
Pontus Åkesson (gitarr)
Claes Andreasson (piano)
Magnus Rosen (bas)
Robert Bäck (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Out Of This World släpper sin fantastiska debutplatta

Nästa inlägg

Kissin' Dynamite briljerar med det nya albumet

Senaste om Autumn's Child