Eclipse ger oss ett klassalbum – som vanligt

Här kommer en riktigt efterlängtad platta … det är Eclispe som har släppt nytt!

Och de ger oss ett finfint rockalbum i Wired.

4/5

Artist:
ECLIPSE
Albumtitel:
WIRED
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Eclipse är det svenska melodiösa hårdrocksbandet som bildades 1999 i Stockholm. Sedan dess har Erik Mårtensson & company släppt åtta studioalbum:

 • The truth and a little more (2001)
 • Second to none (2004)
 • Are you ready to rock (2008)
 • Bleed & scream (2012)
 • Armageddonize (2015)
 • Monumentum (2017)
 • Paradigm (2019)
 • Wired (2021)

När Eclipse släpper den nya plattan Wired har de lite att leva upp till om man säger så … de senaste plattorna som det här gänget har släppt har varit smått magiska så det är väl klart att man hoppas på något liknande denna gång – inte minst eftersom Erik Mårtensson är hur pålitlig som helst när det kommer till att göra bra rocklåtar.

 1. Roses on your grave
 2. Dying breed
 3. Saturday night (Hallelujah)
 4. Run for cover
 5. Carved in stone
 6. Twilight
 7. Poison inside my heart
 8. Bite the bullet
 9. We didn’t come to lose
 10. Things we love
 11. Dead inside

Och Eclipse gör ingen besviken. Återigen blir det en kanonplatta och på Wired finns några av de absolut bästa låtarna som Eclipse har gjort!

Inledningsspåret Roses on your grave är en av dem. Det är en klassisk Eclipse-låt. Det är catchig och fet melodiös hårdrock med härliga gitarriff och en allsångsrefräng. Wired kunde knappast ha fått en bättre start …

Även Dying breed är en fet rock ’n’ roll-låt precis som singeln Bite the bullet – som nästan är metal – och singeln Saturday night (Hallelujah) är definitivt en partyhöjare.

Twilight är en snygg sak. Den börjar soft, men bara för att ta fart och bli ett av de tyngre spåren på skivan. Fast det är fortfarande ultracatchigt och det är det även med We didn’t come to lose.

Med Things we love får man någon celtic-känsla. Det är en låt som sätter sig direkt och ja, det kan faktiskt vara albumfavoriten nummer ett.

Powerballaden Poison inside my heart är en annan låt som man fastnar i. Är man en sucker för lite lugnare låtar så är man. Fast vill du hellre ha riktigt skönt gitarrlirande så är det Dead inside som du ska dra i gång …

Eclipse har helt enkelt återigen gett oss ett klassalbum och den som gillar melodiös hårdrock lär definitivt gilla detta.

Eclipse
Erik Mårtensson
(sång, gitarr)
Magnus Henriksson (gitarr)
Philip Crusner (bas)
Philip Crusner (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny härlig bilåkarmusik med Ludwig Hart

Nästa inlägg

Underbart och vemodigt med Noah Gundersen

Senaste om Eclipse