5/5
Artist:
Northlight
Album:
Fly (Like a sun upon the sky) (Singel)
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Northlight, Spinnup

Northlight flyger mot högre höjder

Northlight är tillbaka med en ny singel, Fly (Like a sun upon the sky).

Ordet som beskriver låten bäst?

Awesome.

Karlstadbandet Northlight har influenser från band som U2, Coldplay, Oasis, Kings Of Leon, Keane, The Killers och The Beatles. Då kan det knappast gå fel och det gör det inte heller. Det blir grymt bra när Northlight gör sin egen grej av det.

Northlight släppte sina sina första singlar plus EP:n Wide awake dreamer under 2014 och 2015. Tidigare i år har vi även fått singeln Shy.

Och nu är det dags för Fly (Like a sun upon the sky), en låt som bandet faktiskt tidigare har släppt, men som de nu har gjort om. Det blir en lyckoträff. Det är är en soft, känslosam och jäkligt bra poprocklåt. Lyssna på den en gång, sedan är det bara till att börja om. Man vill bara höra låten om och om igen.

Denna låt har seglat långt upp på listan över mina favoritlåtar 2016. Som sagt … Awesome!

Northlight är Victor BerghPer EresundFredrik AnderssonPontus Strömberg och Johan Köhler.

Här finns lite mer att lyssna på från Northlight.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ännu ett klassalbum av Green Day

Nästa inlägg

Vass prärieindie från Edmontontrion

Senaste om Northlight