4/5
Artist:
Northlight
Album:
Everlasting sun (Singel)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Nortlight, Musichelp

Northlight – lika bra varje gång

Northlight är på gång med en ny EP.

Inför den har vi nu fått en färsk singel – och Everlasting sun är minst lika bra som allt annat bandet har släppt. Det säger en hel del …

Northlight.

Det är ett band som aldrig gör dig besviken. Varenda gång de släpper en låt så sitter man där med ett brett leende och man undrar mest hur i helsike det är möjligt att de inte har fått sitt stora genombrott ännu?

Varenda låt de släpper håller hög klass och varenda gång de släpper en låt så går den på repeat. Den här lite softa rockmusiken som de ger oss hamnar i samma fack där vi har Keane, Tom Chaplin, Coldplay och U2 är så fruktansvärt bra.

Och om någon nu tvivlar på ett band från Karlstad verkligen platsar i det sällskapet så är det bara till att tänka om. De gör det. De gör det definitivt – även om U2 och Coldplay självklart spelar i en egen division.

Everlasting sun är den nästa sista singeln inför den kommande EP:n Finding a sun among a billion stars.

Det är en låt som handlar om saknad, om att inte klara sig utan en person. Det är vemodigt, men samtidigt finns det hopp.

Låten är också Northlights elfte studioinspelning och är bandets största inspelningsprojekt hittills.

Frågan är om det inte också är den bästa låten de har gjort?

Northlight har även släppt en musikvideo till In this city.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Code Red skickar ut sitt debutalbum

Nästa inlägg

En stark debut av Maple & Rye

Senaste om Northlight