4/5
Artist:
Lione/Conti
Album:
Lione Conti
År:
2018
Genre:
Metal
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Lione/Conti – en italiensk version av Allen/Lande

Sångarna Fabio Lione och Alessandro Conti gör gemensam sak.

De släpper plattan Lione Conti.

Då får vi en bra power metal-platta.

Till vardags är Alessandro Conti sångare i det italienska power metal-bandet Trick Or Treat. Han var också aktuell att bli sångare i Luca Turilli’s Rhapsody när de två grundarna av det bandet, Luca Turilli och Alex Staropoli, bestämde sig för att gå skilda vägar och göra sina egna versioner av bandet.

Det blir lite krångligare … Fabio Lione är originalsångaren i Rhaposdy och han var sångare i Alex Staropoli’s Rhapsody Of Fire fram tills det att han bestämde sig för att hoppa tillbaka till Luca Turillis gäng.

I ett pressmeddelande beskrivs Lione/Conti på ett väldigt bra sätt:

Det är en italiensk version av Frontiers-projektet Allen/Lande. Ni vet, metallegendarerna Russell Allen och Jorn Lande.

Lione/Conti är dock lite tyngre. Det är helt enkelt lite tyngre power metal. De har givetvis inte heller glömt bort det melodiösa.

  1. Ascension
  2. Outcome
  3. You’re falling
  4. Somebody else
  5. Misbeliever
  6. Destruction show
  7. Glories
  8. Truth
  9. Gravity
  10. Crosswinds

Det är väl självklart att det är mycket som handlar om sångarna Lione och Conti på plattan – de visar också klass i låtarna – men gitarristen Simone Mularoni (DGM) har också en betydande roll. Inte nog med att bjuder på ett jäkla gott gitarrlirande och gott om sköna gitarriff. Det är även han som har skrivit låtarna och producerat albumet. Då blir också några av låtarna åt det snabbare hållet.

Bästa spåren? Misbeliever och Ascension.

Lione/Conti

Fabio Lione (sång)

Alessandro Conti (Sång)

Marco Lanciotti (trummor)

Filippo Martignano (keyboards)

Simone Mularoni (gitarr, bas)

Plattan släpps den 26 januari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Blood Red Saints blir bara bättre och bättre

Nästa inlägg

Ammunition kommer med en fulladdad platta