4/5
Artist:
Maple & Rye
Album:
Nothing poetic (EP)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Not an ordinary label

En stark debut av Maple & Rye

Det har bara gått ett par veckor sedan Maple & Rye släppte den finfina singeln Hymns of Poseidon.

Nu är de tillbaka.

Vi får femlåtars-EP:n Nothing poetic.

Under den senare delen av 2014 såddes de första fröna till ett nytt band av arbetskamraterna Gustav Rybo-Molin och Leo Lönnroth.

En akustisk duo föddes, men snart kom även Milton Lönnroth in på bas. Ett år var det fyra medlemmar i bandet. Då hade även trummisen Henrik Bielsten anslutit till Göteborgsbandet som blev Maple & Rye sommaren 2016.

Nu har de skickat ut sin debut-EP – och det är en stark sådan.

  1. Spanish princess
  2. Hymns of Poseidon
  3. Elysian fields
  4. Catcher in the Rye
  5. What we where

Maple & Rye har sina rötter i Göteborgs indiescen och de bjuder på folkrock med ett jäkla gung. Och att de inspireras av band som Mumford And Sons, The Lumineers och The Tallest Man On Earth märker man väldigt snabbt.

Och det här gänget platsar tillsammans med de etablerade banden för den här EP:n är bra altså.

Det är fem väldigt bra låtar där förstasingeln Hymn of Poseidon sticker ut. Den akustiska gitarren i början av låten, sången, känslan och när låten kickar i gång … så jäkla bra!

Det finns inte en låt som inte håller måttet. Rytmerna, rockinfluenserna och på det sätt som låtarna nästan exploderar gör att det är hur lätt som helst att ta sig till det här och det börjar redan på förstaspåret Spanish princess.

Lycka till med att sitta still till det här …

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Northlight - lika bra varje gång

Nästa inlägg

Ken - ett av Destroyers bästa album någonsin

Senaste om Maple & Rye