4/5
Artist:
Code Red
Album:
Incendiary
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
AOR Heaven

Code Red skickar ut sitt debutalbum

Melodiös hårdrock och Sverige brukar vara en lyckad kombination.

Det är det även med Code Red … som nu skickar ut sitt finfina debutalbum, Incendiary.

Code Red är ett nytt projekt av sångaren Ulrick Lönnqvist som startade sin musikkarriär i bandet Sahara och som har jobbat med artister som Hal Marabel (Bad Habit), Morgan Jensen (Swedish Erotica), Jake E (Amaranthe), Michael Palace (Palace) och Andreas Gullstrand (Creye) för att nämna några.

Under 2016 hjälpte Lönnqvist till med att skriva låtar till nya album med Jim Jidhed, Creye, Mad Invasion och Find Me. Då kom producenten Daniel Flores med förslaget att Lönnqvist borde göra en egen platta.

Men Lönnqvist var inte intresserad av att göra en soloplatta så han tog in Morgan Jensen (Swedish Erotica), Michael Palace (Palace, Big Time), Oscar Bromvall (Palace, Erika) och Kaspar Dahlqvist (Shadowquest, Dionysus) till ett band. Line-upen var komplett. Code Red var fött.

På debutalbumet får vi tio låtar.

 1. I won’t be your hero
 2. Heat of the night
 3. Lift me up
 4. My Hollywood ending
 5. Saving Grace
 6. Eternal pretender
 7. Like I remember you
 8. Forever and a day
 9. Returning the flame
 10. Are you leaving now

Det här är en klassisk melodiös rockplatta. Det är småsoft med snygga keyboardslingor, sköna gitarriff, finfina krokar, stora refränger och en snygg produktion. Det finns liksom ingenting att klaga på. Allt sitter kalasbra.

Plattans inledning med I won’t be your hero har allt det där. Det är en fantastisk AOR-låt.

Sedan är plattan i gång och vi får Heat of the night – som är nästa ”killer”-låt. Efter det bara fortsätter Code Red att rad upp klasslåtar och är man ett fan av melodiös rock så lär man gilla detta – för här finns några riktigt vassa låtar. Det finns faktiskt inte ett enda svagt spår …

Code Red

Ulrick Lönnqvist (sång, akustisk gitarr)

Morgan Jensen (gitarr)

Oscar Bromvall (gitarr)

Michael Palace (bas)

Kaspar Dahlqvist (keyboards)

Daniel Flores (trummor)

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

 1. Helt underbar skiva. Fick hem mitt ex nu i veckan och den går varm på stereon 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Missa inte Linn Koch-Emmerys debut-EP!

Nästa inlägg

Northlight - lika bra varje gång