Westkust - Westkust
4/5
Artist:
Westkust
Album:
Westkust
År:
2019
Genre:
Indie
Bolag:
Luxury

Westkust låter bättre än någonsin

Det har gått fyra år sedan Westkust släppte sin debutplatta.

Men nu är de tillbaka.

Vi får den självbetitlade uppföljaren.

Westkust släppte sin debutsingel under 2012. De följde upp den med EP:n Junk EP och sedan kom även albumet Last forever.

Det har dock hänt en del sedan dess och exempelvis så har låtskrivaren och gitarristen Guggi Data (Gustav Andersson) valt att gå vidare på egen hand. Numera består Westkust av Julia Bjernelind (sång, gitarr), Philip Söderlind (trummor), Pär Carlsson (bas) och Brian Cukrowski (gitarr).

Det fungerar rätt bra det också …

  1. Swebeach
  2. Rush
  3. Drive
  4. Daylight
  5. Cotton skies
  6. Do you feel it
  7. Junior
  8. Adore
  9. On the inside

Det låter annorlunda om man jämför med debuten. Det är fortfarande shoegaze, noise pop, drömpop och indierock som Westkust ger oss.

Det är fortfarande stökigt, mycket gitarrer och en mastig ljudvägg som Westkust ger oss – kanske att det till och med är lite mastigare och ett lite tyngre gitarrsound denna gång. De har inte heller glömt bort melodierna och då blir det både stökigt och polerat.

Skillnaden ligger i sången. Nu är det Julia Bjernelind som får ta en väldigt stor plats – och det gör absolut ingenting.

Det är faktiskt som så att Westkust ger oss det bästa albumet som de har gjort hittills och det är till stor del sångerskans förtjänst.

Topp tre? Swebeach, Do you feel it och Cotton skies.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Picture This - MDRN LV
Föregående inlägg

Ännu mer poprock över Picture This

Johan Melander - Kontraktet 2
Nästa inlägg

Gung, känsla och eftertanke med Johan Melander