Johan Melander - Kontraktet 2
4/5
Artist:
Johan Melander
Album:
Kontraktet (Singel)
År:
2019
Genre:
Indie
Bolag:
Johan Melander

Gung, känsla och eftertanke med Johan Melander

Johan Melander har, under de tre senaste åren, åkt runt med musik- och lyrikföreställningen Göteborgsintervjuerna.

Nu får vi den andra singeln från den.

Johan Melander är barnpsykolog och forskare med inriktning på barn utsatta för våld och övergrepp.

Han är också en vass musiker som har figurerat på Göteborgs indiescen under många år, bland annat som ledare för Johan Melander och Nya Stan.

På senare tid har han gett föreställningen Göteborgsintervjuerna som behandlar barns utsatthet, trauma, kamp, hopp och förtvivlan.

Vi har redan fått singeln Göteborgsintervjuerna och nu får vi singel nummer två: Kontraktet.

Så här säger Melander i ett pressutskick:

När jag fick börja att arbeta med utsatta barn som psykolog började jag att skriva om barnen och deras historier. Historierna satte mig i kontakt med hårt gömda delar av mig själv som plötsligt kunde uttryckas. Albumet är resultatet utav det.

Och Kontraktet är en riktigt bra låt som både bjuder på gung, känsla och eftertanke. Det är grymt skön indierock/indiepop och det är inte så konstigt att Melander, som efter släppet av Johan Melander och Nya Stans självbetitlade platta (2006), har jämförts med artister som Jakob Hellman, Håkan Hellström och Lars Winnerbäck. Man kan nog lägga till lite Hurula-känsla också så kommer man ganska nära hur det här låter. Melander gör det riktigt bra och Kontratet hamnar lätt på repeat.

Fullängdaren Göteborgsintervjuerna släpps den 5 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Westkust - Westkust
Föregående inlägg

Westkust låter bättre än någonsin

Dido - Still On My Mind
Nästa inlägg

En smått magisk återkomst av Dido