I en annan tid – nytt med Dödskällan

Drygt ett år efter debutalbumet är det dags för Dödskällan igen.

Nu släpper de singeln I en annan tid – och det låter fortfarande skitbra!

4/5

Artist:
DÖDSKÄLLAN
Albumtitel:
I EN ANNAN TID (SINGEL)
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
ARNIOKI RECORDS

Dödskällan är punk/rock-bandet som föddes en mörk och kylig höst året 2017 i en källare i Malmö.

Det tog tre år innan de skickade ut sitt självbetitlade debutalbum – och om du har missat det så ge det en chans för det är jävligt bra! Det är en platta för den som gillar svensk punk och för den som gillar artister som Thåström, Hurula, En Svensk Tiger och The Sounds.

Nu är det i alla fall dags för Dödskällan att ge oss singeln I en annan tid och det här gänget – Johan Richter (The Sounds), Niklas Sibelius (Varjen), Tomas Anderberg (Cirkus Livet) och det senaste tillskottet Jesper Heijkensköld (100Years, Slangbella) – låter så grymt bra!

Det här gitarriffet alltså … och det här gunget! Dödskällan fortsätter att göra sin svenska punk, men flörtar här med alternativ rock från 1990-talet.

Till det får vi en text där man börjar drömma sig bort till en annan tid, i en annan värld, i en annan stad i ett annat land. Och visst hade det varit skönt att komma bort från den vardagliga tristessen? Dödskällan hjälper oss med det.

I november och december händer det mer för Dödskällan som då kommer att åka ut på en större utsåld sverigeturné som förband åt The Sounds. Då får Johan Richter jobba – han är ju med i båda banden …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Markus Krunegård hoppar in på ett mer rockigt spår

Nästa inlägg

Oasis - när de stod på toppen av sin karriär

Senaste om Dödskällan