Hat & mörker – Dödskällan är tillbaka

Dödskällan är tillbaka med sin andra singel från det kommande självbetitlade debutalbumet.

Och precis som med singeldebuten så låter det grymt bra!

5/5

Artist:
DÖDSKÄLLAN
Albumtitel:
AV HATET & MÖRKRET (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
ARNIOKI RECORDS

Det var under 2017 som Dödskällan drog i gång. För en månad sedan skickade de ut sin debutsingel Sorgenfri och det är en alldeles fantastisk låt.

Dödskällan bjuder på punk som både är mörk och melodiös. Tänker er Thåström, Hurula och lite, lite The Sounds. Rör ihop allt det där och du kommer inte alls långt ifrån hur det här Malmö-bandet låter.

Även när vi ni får Dödskällans andra singel, Av hatet & mörkret, så blir det mörk svensk punk. Fast något annat hade man väl knappast väntat sig med den titeln … men det är fortsatt melodiöst.

Låten driver framåt hela tiden och man får en känsla av frustration när man får höra ”Så många tankar som borde spärras in // Och aldrig få släppas ut // Så många röster som skyller på varandra // Och splittrar våra liv av hatet och mörkret.”

Med det sagt, vill du höra en skön, varm och lallande sommarlåt så är det bara att gå vidare. Vill du höra en riktigt bra punklåt som får dig att tänka efter lite så är det Dödskällans senaste singel som du letar efter.

Förresten, om du gillar detta så ska du absolut kolla upp Hast också.

Dödskällan
Niklas Sibelius
(sång, gitarr)
Johan Richter (bas, gitarr)
Tomas Anderberg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Holy shit, vilken platta av The Lawrence Arms!

Nästa inlägg

Nytt med Taylor Swift - som återigen överraskar

Senaste om Dödskällan