Det bästa sedan debuten från The Sounds

Det har snart gått 20 år sedan The Sounds slog igenom med Living in America.

Nu är de tillbaka med en ny platta – och den kan mäta sig med den där fantastiska debuten.

5/5

Artist:
THE SOUNDS
Albumtitel:
THINGS WE DO FOR LOVE
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ARNIOKI RECORDS

Debuten är verkligen en härlig platta, men efter det har indierockbandet från Helsingborg, som bildades 1998, inte riktigt lyckats nå upp till de högt ställda förväntningarna. Plattorna de har släppt har varit helt okej/bra och det har även funnits en del riktigt härliga toppar på dem, men om det har varit i närheten av debuten? Nej.

 • Living in America (2002)
 • Dying to say this to you (2006)
 • Crossing the Rubicon (2009)
 • Something to die for (2011)
 • Weekend (2013)
 • Things we do for love (2020)

18 år efter Living in America och sju år efter den förra fullängdaren smäller The Sounds till med en grym platta – och den kan till och med slå debuten! Här finns liksom allt – utom någon låt som skulle kunna placeras in i mellanmjölksfacket. Här är det skitbra hela vägen!

 1. Things we do for love
 2. Safe and sound
 3. Changes
 4. Bonnie and Clyde
 5. Hollow
 6. Fingertips
 7. Dreaming of you
 8. Dim the lights
 9. Stay free
 10. Home
 11. Miami

Det är ett så jäkla skönt sound som The Sounds – med Maja Ivarsson i spetsen – bjuder på. Det är indierock och new wave med en jäkla massa synthslingor. Det blir catchigt som tusan och det blir det direkt på den nya plattan när titelspåret Things we do for love kickar i gång.

Sedan är det dags för Safe and sound som verkligen är en indierockpärla. Det här soundet … det är så catchigt och så mycket 1980-tal över det att det verkligen inte går att sitta still. Det är plattans bästa spår och kanske det bästa som The Sounds någonsin har gjort.

Hollow och Stay free är andra höjdare. Här blir det lite mer punk över det hela. Även i Dim the lights blir det lite mer gitarrer, men samtidigt är det hur catchigt som helst … vilken platta vi får!

The Sounds
Maja Ivarsson
(sång)
Félix Rodríguez (gitarr)
Jesper Anderberg (keyboards, gitarr)
Johan Bengtsson (bas)
Fredrik Blond (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dödskällan bjuder på en grym debutsingel

Nästa inlägg

En ny alldeles lysande singel från Jesper Binzer