Delsbo Beach Club - A Burger In Åkersberga

En sommarvarm EP av Delsbo Beach Club

Bara fyra månader efter debut-EP:n Four tracks & a burger är det svenska indiebandet tillbaka.

Redan nu är det dags för EP nummer två från Delsbo Beach Club: A burger in Åkersberga.

4/5

Artist:
DELSBO BEACH CLUB
Albumtitel:
A BURGER IN ÅKERSBERGA (EP)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
RAMA LAMA RECORDS

Delsbo Beach Club Foto Oliver Murley
Delsbo Beach Club är aktuella med en ny EP. Foto Oliver Murley

Delsbo Beach Club startades som ett soloprojekt av Erik Björklund – det var i hans sovrum som de första demolåtarna till det som skulle bli DBC spelades in – och det var hans kärlek till DIY och sovrumspop som lade grunden till bandet.

Efter en del förändringar i line-upen består numera Delsbo Beach Club av Erik Björklund, Alexander Kuronen (trummor), Oliver Murley (gitarr) och Stas Neilyk (bas). EP:n spelades dock in tillsammans med Ebba Vikdahl på gitarr och Jesper Jonason på keyboard.

Vi får fyra spår:

  1. You’ll just lie
  2. Another day
  3. Cryin’ (Such a disgrace)
  4. Something (I should never forget)

Snabbt summerat: A burger in Åkersberga är en riktigt skön EP där Delsbo Beach Club bjuder på skön gitarrdriven indiepop och att det här bandet har hyllats från alla möjliga håll kan man förstå.

Namnet på denna EP är någon slags fortsättning på ett internt skämt inom bandet då vi konsumerar väldigt mycket hamburgare. Farligt mycket nästan.

Med inledningsspåret You’ll just die presenterar sig Delsbo Beach Club på bästa sätt och man blir verkligen nyfiken på den här plattan.

Fast det är med den sommarvarma och reggaeaktiga Another day som allting tar fart. Det är ett sådant sjukt skönt gung att man inte kan sluta lyssna. Det är lätt att man fastnar där, men Delsbo Beach Club skickar även ut Cryin’ (Such a disgrace) som även den ligger inne med ett skönt skönt gung och man får lite pop-ska-vibbar. den får man liksom inte heller missa.

Noterbart är att A burger in Åkersberga är inspelad på rullband i en källarstudio utanför Åkersberga.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

The Bones - Bigger Than Jesus
Föregående inlägg

Bittert, ilsket och alldeles underbart, The Bones!

Bruce Springsteen - Western Stars
Nästa inlägg

Springsteen halkar in på americanaspåret ...