Nu är det dags för en ny Niccokick-singel!

Ingen ny musik sedan 2008.

Men nu är det dags!

Nu är det dags för Niccokick att släppa singeln Afraid!

4/5

Artist:
NICCOKICK
Albumtitel:
AFRAID (SINGEL)
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
STARTRACKS

Niccokick är tillbaka med en kanonsingel. Foto: Mathias Söderlund

Det var under 2003 som Niccokick, som består av Andreas Söderlund, Philip Hall, Martin Stääv, Daniel Teodorsson och Mathias Söderlund, debuterade med EP:n Bye bye! Friend.

De fyllde sedan på med två studioalbum under de närmaste fem åren, men sedan 2008 och albumet The good times we shared, were they so bad? har det varit raltivt tyst från det svenska indierock/indiepop-bandet.

Nu har det dock börjat röra sig lite och Niccokick är tillbaka med en helt ny låt: Afraid.

Jag satt på kammaren och trodde jag skrev poplåtar till Britney Spears. Efter lite reflekterande så fattade jag att det var mig själv jag skrev om. Efter ett par år förstod jag också att det var en Niccokick-låt

Andreas Söderlund

Och vilken comeback – om man får kalla det för det – detta är! Afraid är hur skön som helst. Det är en ganska mjuk ljudbild med ett härligt gitarrsound, minst lika härliga melodier och en refräng som lätt skulle kunna väcka en slumrande bibliotekarie till liv och få henne ett ta ett danssteg …

Det är bara till att säga välkomna tillbaka Niccokick! Ni har varit saknade.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Så här har man inte hört The Rolling Stones förr ...

Nästa inlägg

Nu har Ryders Creed hittat sitt sound