Licence tar något steg framåt …

2017 släppte Licene sin debutplatta Licence 2 rock.

Nu är hårdrockarna tillbaka med uppföljaren.

Vi får N.2.O.2.R. – och gissa om det här rockar?!

4/5

Artist:
LICENCE
Album:
N.2.O.2.R.
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
METALAPOLIS RECORDS

Det tyska hårdrocksbandet Licence bildades 2014, men har redan hunnit skicka ut två fullängdare. Debuten var helt okej, men med N.2.O.2.R. tar Licence några steg framåt.

 1. Line of fire
 2. From hell
 3. Hot4Ever
 4. Hell freeze over
 5. Rise up
 6. Turn around
 7. N.2.O.2.R.
 8. Loud ’n’ proud
 9. Make some noise
 10. House of pain
 11. Never let you die
 12. Hit me with your best shot
 13. The rich should pay

Titlen på plattan säger egentligen ganska mycket. N.2.O.2.R. står för Never 2 old 2 rock. Det passar lite extra bra när far (Steam Thiess) och dotter (Jacky Coke) rockar loss tillsammans.

Det här är en riktigt fet hårdrocksplatta – och med Jacky Coke vid mikrofonen blir det något alldeles extra. Hennes hesa röst fungerar grymt bra till det här.

Och låt efter låt känns som ett slag i solar plexus. Det är tungt och melodiöst. Det är fart, det är kraftfullt, det doftar en del 1980-tal och det är välgjorda låtar som har mastrats och mixats av Achim Köhler (Primal Fear, Sinner, Brainstorm).

Vi får också en låt från 1980-talet. Det är Pet Benatars Hit me with your best shot som Licence gör en cover på – och de gör det skitbra!

Det finns gott om kanonbra låtar på plattan. En är Hot4Ever som har en allvarlig bakgrund. Låten är dedikerat till en svårt sjuk vän till bandet. Det är bandets hyllning till honom. Här finns Richie Diver (Maverick) med som gästvokalist.

N.2.O.2.R. släpptes för en månad sedan, den 2 augusti.

Licence
Jacky Coke (sång)
Steam Thiess (gitarr)
Pappe (bas)
Sammy Sin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Rockett Love skickar en hälsning från Rocketland

Nästa inlägg

Ruskigt skön rock med Black Star Riders