City Maze - Lifestyle
4/5
Artist:
City Maze
Album:
Lifestyle (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Cramada

City Maze skickar ut en stark debut-EP

Ta lite Broder Daniel och ta lite Weezer och rör runt en del.

Där någonstans finns City Maze som nu släpper en stark debut-EP i Lifestyle.

Göteborgsbandet City Maze såg dagens ljus under slutet av 2017 och består av medlemmar från svenska rockband som The Fume, Blisterhead och Melody Fields.

Nu är det dags för City Maze att skicka ut sin debut-EP Lifestyle där vi får fyra låtar.

  1. Poor Catrina
  2. In the shadow
  3. The rooftop boy
  4. Running out of time

Det här är fyra indiepoplåtar med refränger som inte släpper taget om dig i första hand.

Men det är lite mer än ”bara” vanlig indiepop. City Maze skickar också in en jäkla massa gitarrer i sitt sound som stundtals känns lite stökigt, lite fuzzystökigt.

För en annan som gillar såväl Weezer och Ash som Broder Daniel och och all möjlig indiepop/indierock från 1990-talet så sitter det här som handen i handsken.

Det är fyra bra låtar, men två av dem sticker ut lite extra. Två av dem är så där makalöst bra som göra att man bara vill vrida upp volymen mer och mer.

Den ena är Poor Catrina. WeezerAshBroder DanielHenrik Berggren-soundet är rena giftet. Det är både poppigt och rockigt på en gång. Dessutom får vi en refräng som gör att man vill dra i gång en fest innan låten har snurrat klart. Det dröjer inte länge innan man sitter och sjunger med …

It is over, he’s gone

And no one will

Catch your fall

Baby, you are on your own

Den andra är Running out of time. Den börjar soft och snyggt som tusan. Man får en wow-känsla och undrar mest åt vilken håll låten ska gå … då tar den fart och man gungar med i det sköna soundet och den lika sköna refrängen.

Lifestyle släpps i dag den 19 september.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tender offerings - fler låtar från First Aid Kit

Pretty Vicious - Move
Nästa inlägg

Pretty Vicious släpper loss allt de har!

Senaste om City Maze