Indierockarna City Maze släpper sin andra EP

City Maze.

Ni vet, indierockbandet från Göteborg?

De har nu skickat ut sina andra EP – och det låter riktigt bra denna gång också så missa inte detta!

4/5

Artist:
CITY MAZE
Album:
HEAVY HEART (EP)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
CITY MAZE

Göteborgsbandet City Maze såg dagens ljus under slutet av 2017. De släppte sedan debut-EP:n Lifestyle, där bland annat låtarna Poor Catrina och Running out of time, finns med.

Med debuten beskrev jag City Maze som lite Broder Daniel och lite Weezer som man rör ihop. Den beskrivningen fungerar väl fortfarande hyfsat, i alla fall stundtals.

Så här står det i pressutskicket inför albumsläppet:

Med influenser av både amerikanska och göteborgska indierock-storheter så lyckas City Maze skapa något som låter helt nytt och spännande.

Det är precis så det är och på Heavy heart får vi fyra indierock/indiepoplåtar med en jäkla massa gitarrer. Stundtals blir det ett lite stökigt gitarrsound och det låter kalasbra!

  1. I’m the one
  2. Heavy heart
  3. Poison girl
  4. Honestly

Det börjar med I’m the one och City Maze bjuder på ett sjuhelsikes gung. Det är både småtungt och poppigt där refrängen får benen att ofrivilligt börja veva i gång.

Heavy heart tvättas det poppiga bort en del. Det är dock fortfarande ett sjuhelsikes gung och gitarrsoundet … wow!

Sedan kommer plattan överraskning. Poison girl är en riktigt skön sak. Det blir nästan lite The Clash-punkigt! Det blir lite indierockreggae och den låten fastnar man vid.

Allting rundas sedan av med Honestly och då kan man konstatera att City Maze har gjort en skitbra EP igen. Det kan till och med vara som så att denna slår debuten. Den känns jämnare och här är samtliga låtar riktigt jäkla bra.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Några grymma toppar på BlackRains senaste album

Nästa inlägg

Svensk punk går före alla kassa jultraditioner

Senaste om City Maze