Kulick vill leda dig ut ur mörkret

2020 släppte Kulick sin första fullängdare.

Nu är det dags för platta nummer två – och det blir en skön poppunk/alternativ rock-platta.

4/5

Artist:
KULICK
Albumtitel:
EVERYONE I KNOW WILL DIE
År:
2022
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK, PUNK, POPPUNK
Skivbolag:
ENCI RECORDS

Nu har ju Kulick, som är Jacob Kulick, varit med betydligt längre än sedan debutalbumet för något år sedan. Innan dess har han släppt musik under sitt namn Jacob Kulick, men sedan fyra år bakåt i tiden valde han att köra vidare som Kulick – och nu är det alltså dags för den första fullängdaren – även om sju låtar är väl snålt – under det namnet.

  1. Necessities
  2. The people I know (don’t like me)
  3. For once in my life
  4. All I see is red
  5. Don’t think about me
  6. Time to go
  7. Everyone I know will die

I hope this album helps anyone going through any type of struggle, pain, or existential dilemma. My music is not made to sit with and stay in personal dark times, but to visit those dark times for a moment and then see through to the other side.

Jacob Kulick

Den amerikanske sångaren, multiinstrumentalisten, låtskrivaren, producenten och mycket mer bjuder på en riktigt fin platta.

Det blir poppunk som får oss att minnas svunna tider, men när Kulick dessutom får med en del alternativ rock-känsla i låtarna så blir det lite mer. Ja, det bli lite bättre och man tröttnar inte alls lika snabbt på musiken … eller man tröttnar inte alls på detta!

Kulick varierar sig en del. Han bjuder på allt från poppunkstänkare – som Necessities – och mer alternativ rock – som The people I know (don’t like me), For once in my life och inte minst Time to go – till en finfin akustisk ballad i Don’t think about me.

Kulick rundar sedan av albumet på bästa sätt. Titelspåret, Everyone I know will die, är definitivt en av de höjdpunkterna på en riktigt fin platta.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny musik med fantastiska The Kooks

Nästa inlägg

Mörkt och vackert när Madrugada är tillbaka