3/5
Artist:
Maroon 5
Album:
Red pill blues
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Interscope Records

Maroon 5 är inte längre en parantes …

Adam Levine och hans Maroon 5 är tillbaka med ett nytt album.

Vi får Red pill blues och det är en platta som är fullmatad med hits …

Maroon 5 var länge bara en parantes för en annan. Deras pop var ju liksom bara något som spelades på radion och det dög ju som hissmusik var en annans tanke.

Det var tills jag såg filmen Begin again (Sånger från Manhattan) som kom 2013. Efter det var Maroon 5 och sångaren Adam Levine något helt annat … det är sjukt vad snabbt det kan vända.

Nu är Maroon 5 ett av de bästa popbanden som finns där ute och deras låtkatalog var imponerande redan innan Red pill blues.

 • Songs about Jane (2002)
 • It won’t be soon before long (2007)
 • Hands all over (2010)
 • Overexposed (2012)
 • V (2014)
 • Red pill blues (2017)

Tidigare har det känts som om Maroon 5 var på väg åt poprockhållet. Allt det där tar de bort med denna plattan. Deras pop/poprock/dancerock/neosoul är väldigt svår att stå emot, speciellt om man blir matad med det från alla håll och kanter då och då.

Deluxeversionen av Red pill blues innehåller 21 låtar!

 1. Best 4 you
 2. What lovers do
 3. Wait
 4. Lips on you
 5. Bet my heart
 6. Help me out
 7. Who I am
 8. Whiskey
 9. Girls like you
 10. Closure
 11. Denim jacket
 12. Visions
 13. Plastic rose
 14. Don’t wanna know
 15. Cold
 16. Moves like Jagger (Live in Manchester)
 17. Stereo hearts (Live in Manchester)
 18. Animals (Live in Manchester)
 19. Daylight (Live in Manchester)
 20. Maps (Live in Manchester)
 21. This love (Live in Manchester)

På en del av låtarna har Maroon 5 valt att samarbeta med ett helt gäng olika musiker: SZA, Julia Michaels, LunchMoney Lewis, A$AP Rocky och Kendrick Lamar är några av dem.

Även om det allt som oftast blir helt okej så blir det kanske lite för mycket. En annan vill ju ha Maroon 5

Men visst finns det gott om hits här och jag gissar på att plattan kommer att lyfta när man har lyssnat in sig ordentligt.

Bästa spåren? Lips on you, Bet my heart och Girls like you med den supersköna nästan tickande gitarren. Reggea-aktiga Visions – visst påminner det om Magic!? – är också en ruskigt skön låt. Man måste väl även nämna Don’t wanna know som dock redan släpptes för över ett år sedan. Den låten håller allra högsta klass.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

 1. […] Innan den låten har vi fått Fast forward, Straight to my head, Back again och Miracle in the mourning. Alla är bra där Back again sticker ut lite extra. Det är en magisk You Me At Six-låt. Det där suveräna gunget finns här, gitarrsoundet finns här och inte minst så får man en refräng som man vill sjunga med i. Det här låter faktiskt lite som Maroon 5. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sweet & Lynch ger oss Unified

Nästa inlägg

Avskalat och melankoliskt av Corgan

Senaste om Maroon 5