Jordi – sjunde plattan från Maroon 5

Maroon 5 är framme vid sitt sjunde studioalbum.

Det har fått ett ganska kyligt mottagande – fast om du gillar det som de har gjort tidigare så lär du gilla Jordi också.

4/5

Artist:
MAROON 5
Albumtitel:
JORDI
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, POP
Skivbolag:
INTERSCOPE RECORDS (222 RECORDS)

Från början var jag väl inte något större fan av Maroon 5. Det var småtrevlig pop/alternativ pop/poprock/dancepop som var helt okej att ha i gång och lyssna på i bakgrunden. Sedan hade de givetvis även några grymma låtar i sin repertoar, men det var faktiskt i samband med en film som jag verkligen tog till mig det här gänget.

Adam Levine hade huvudrollen tillsammans med Keira Knightley i Begin again, som hade sin premiär för knappt tio år sedan, och musiken som de gör i den filmen fastnade direkt och då fanns det inget alternativ. Det vara bara att spola bandet tillbaka och höra allt med Adam Levine och hans Maroon 5.

 • Songs about Jane (2002)
 • It won’t be soon before long (2007)
 • Hands all over (2010)
 • Overexposed (2012)
 • V (2014)
 • Red pill blues (2017)
 • Jordi (2021)

Man kan verkligen höra att Maroon 5 kommer från Los Angeles och Kalifornien. De ger oss någon varm alternativ pop/poprock. Det har de gjort hela vägen.

 1. Beautiful mistakes
 2. Lost
 3. Echo
 4. Lovesick
 5. Remedy
 6. Seasons
 7. One light
 8. Convince me otherwise
 9. Nobody’s love
 10. Can’t leave you alone
 11. Memories
 12. Memories (Remix)

På Jordi – albumtiteln är en hyllning till bandets manager Jordan Feldstein som gick bort 2017 – blir det en hel del samarbeten. Maroon 5 har bjudit in flera olika artister för att göra låtarna.

Beautiful mistakes finns Megan Thee Stallion, på Echo finns Blackbear, på Remedy finns Stevie Nicks, på One light finns Bantu, på Convince me otherwise finns H.E.R., på Can’t leave you alone finns Juice Wrld och på Memories (Remix) finns Nipsey Hussle och YG med.

Det är lite kul att Maroon 5 är så breda när de väljer sina samarbeten. Där är ju liksom allt från rock och pop till hip-hop.

Albumet inleds med Beautful mistakes. Det är en grymt skön låt som kanske kan behöva få några lyssningar innan den verkligen sätter sig. Sedan uppskattar man allt från Levines sång till Megan The Stallions rap. Det är en strålande sommarvarm låt.

Det är helt klart en av topparna på Jordi. Andra missa inte-låtar är Lost, som har lite reggaekänsla, Lovesick är en soft skön poprock-låt, och Remedy, där Stevie Nicks är med, är en självklar hit precis som Convince me otherwise och Memories har väl ingen missat.

Maroon 5
Adam Levine
(sång, gitarr)
James Valentine (gitarr)
Jesse Carmichael (gitarr, keyboards)
PJ Morton (keyboards)
Sam Farrar (bas, keyboards)
Matt Flynn (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Buckcherry – bara bästa brölandet

Nästa inlägg

Från ökensand till surfvågor

Senaste om Maroon 5