Chuck Norris Experiment rundar av året med en smäll

Hur rundar man av ett sådant skitår som 2020?

Chuck Norris Experiment gör det med en smäll!

De gör det med en riktig rock ’n’ roll-stänkare i singeln Hand grenade!

4/5

Artist:
CHUCK NORRIS EXPERIMENT
Albumtitel:
HAND GRENADE
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
CHUCK NORRIS EXPERIMENT

Chuck Norris Experiment, hårdrocksbandet från Göteborg, har varit i gång i över 15 år.

  • Chuck Norris Experiment (2005)
  • And the rest will follow (2007)
  • The return of rock ’n’ roll (2008)
  • Chuckies (Acoustic album) (2009)
  • Dead central (2010)
  • Right between the eyes (2014)
  • Chück me (2017)
  • Shortcuts (2019)
  • Acoustic stuff (2020)

När släppte albumet Shortcuts 2019 fick det bli låtar som snurrade i mål mellan 49 och 88 sekunder. Det finns liksom inte någon plats att krångla till det då.

Med den här nya singeln – Hand grenade – skämmer de bort oss. Det blir en låt på över två minuter … och vilket jävla drag det blir!

Innan du sätter i gång Hand grenade – där Chuck Norris Experiment gästas av Jeff Dahl (Angry Samoans, Poison Idea) på sång och Hans Gäfvert (Sator) på percussion – se till så att stärkaren är maxad för nu kommer det att bli ett jävla drag och detta ska spelas högt!

Chuck Norris Experiment maxar allt när de ger oss Hand grenade! Det där gitarrsundet och trummorna i början … och sedan brister det liksom bara ut i en fet smäll. Det är klassisk och småskitig hårdrock som dessutom har ett jävla gung i sig. Det ligger inte så himla långt ifrån Supersuckers plus att man får en del The Hellacopters-vibbar och då är det bra!

Chuck Norris Experiment har ett nytt album, This will leave a mark, på gång. Det är från den som Hand grenade är hämtad och releasen är tänkt under våren 2021.

Bandnamnet då? Nej, det kommer faktiskt inte från kampsportaren och filmskådisen Chuck Norris. I stället är det en hyllning till den amerikanske bluesgitarristen Charles ”Chuck” Norris som spelade in sitt klassiska livealbum Los Angeles Flash i bandets hemstad Göteborg den 25 juni 1980.

Chuck Norris Experiment
Chuck Ransom
(sång)
Chuck The Ripper (gitarr)
Chuck Rooster (gitarr)
Chuck Dakota (bas)
Chuck Buzz (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Red City Radio släpper plattan Paradise

Nästa inlägg

Vilken låt! W.E.T. gör en blivande klassiker!

Senaste om Chuck Norris Experiment