Ström – med alla reglage på max

Mitt i tilltagande energikris kommer Ström från Växjö med ett sjuhelvetes kraftpaket.

5/5

Artist:
STRÖM
Albumtitel:
STRÖM
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
BLACK LODGE RECORDS

Det här gänget smålänningar från Växjö kunde lika gärna delat turnéplan med band som Rhino BucketAirbourne eller andra som sugit åt sig och stöpt om i stort sett hela låtkatalogen från AC/DC. För det handlar om väldigt tydlig ”in your face!”-rock i en rak rytmisk puls som gjort en fys-tränare glad.

Därmed inte sagt att det nånsin känns som repertoaren är som från ett av otaliga hårt rockande klubbgäng som vid ett dna-test bara ger utslaget ”öl av hög alkoholhalt”.

Det är så mycket mer av engagemang och egensinne över Ström. Joel Carnstams och Tomas Salonens rytmiska fundament kunde man antagligen bygga ett stålverk på, samtidigt som det utgör den solida grunden för Calle Sjöqvist och Johan Siljedahl, vars varierade gitarrspel har både styrka, råhet och melodiös finess.

Ovanpå det svenska texter (fria från gängse rock-schabloner) som framförs gapigt och med en ”flytta på dig!”-attityd av Zdravko Zizmond, som säkert har hört hur lik han är Brian Johnson i röstläget tusen gånger.

Men so what? Resultatet av bandets gemensamma ansträngningar visar på en stark profil och övertygelsen om att det de gör, gör de jäkligt bra.

Bara att hålla med …

Albumet släpps den 23 september.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blåser upp till storm för Harriet Nauer

Nästa inlägg

En energifylld spark i baken från Wilmer X

Senaste om Ström