Luta dig tillbaka och njut av Selma & Gustaf!

Selma & Gustaf With The Unmarried Queen släpper sin debutplatta senare i vinter.

Fram tills dess kan vi luta oss tillbaka och lyssna på den fantastiska singeln Alright.

5/5

Artist:
SELMA & GUSTAF WITH THE UNMARRIED QUEEN
Albumtitel:
ALRIGHT (SINGEL)
År:
2017
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ANTIFRAGILE MUSIC

Selma & Gustaf With The Unmarried Queen med Selma Edenståhl (sång) och Gustaf Johnsson (sång, gitarr) i spetsen har varit att av mina svenska favoritband sedan jag hörde låten Highest grace för ungefär ett år sedan.

Efter det har de skickat ut flera singlar och en EP. Allt har varit bra, ja, det har varit mer än bra. Det enda man egentligen har saknat är ett helt album, en fullängdare med Selma & Gustaf With The Unmarried Queen och nu är det äntligen på gång!

Senare i höst får vi Stories of av indiebandet.

Det lär bli något alldels extra … i alla fall om det ens är i närheten av deras senaste singel: Alright.

Den låten är ännu en raden av kanonlåtar från Selma & Gustaf With The Unmarried Queen. Det är samma softa stil som tidigare där de ger oss indie- och folkrock, det är Edenståhls lite speciella röst och det är som vanligt en låt med en bra refräng och som man snabbt sätter på repeat.

Det blir liksom bara bättre och bättre ju mer man lyssnar och sådana band bara älskar jag.

Stories of släpps den 17 november, men det väntar ännu mer grejer för det här gänget. Det väntar bland annat en USA-lansering sedan bandet har sajnats av det New York-baserade bolaget Anti Fragile.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Phantom 5 är tillbaka med sin uppföljare

Nästa inlägg

Brian Fallon är tillbaka med en grymt bra låt!

Senaste om Selma & Gustaf With The Unmarried Queen