Gotthard hedrar sin vän på bästa sätt

Hur hedrar och hyllar man en bortgången vän bäst?

Gotthard gör det med en mästerlig platta – med Steve Lee själv på sång.

5/5

Artist:
GOTTHARD
Albumtitel:
STEVE LEE – THE EYES OF A TIGER:
IN MEMORY OF OUR UNFORGOTTEN FRIEND
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
NUCLEAR BLAST

Det har gått tio år sedan den tragiska mc-olyckan där sångaren i Gotthard, Steve Lee, gick bort endast 48 år gammal. Gotthard förlorade en vän och världen en makalös sångare, men på något sätt kunde det schweiziska hårdrocksbandet gå vidare och även om ingen kan ersätta Lee så har de fortsatt att göra bra plattor.

Nu vill Gotthard hedra sin förlorade vän – och visa att han fortfarande är en del av bandet. De gör det med elva låtar förpackade på ett sätt som man inte har hört dem förr – plus två tidigare osläppta låtar.

Bara av av tänka på det här gör att man blir ledsen. Då ska ni höra låtarna på det …

 1. One life one soul
 2. Let it be
 3. In the name
 4. Lonely people
 5. Heaven
 6. Need to believe
 7. Lift U up
 8. Hush
 9. First time in a long time
 10. Tarot woman
 11. And then goodbye
 12. The train
 13. Eye of the tiger (Acoustic version)
 14. Eye of the tiger (Electric version)

Det är välkända Gotthard-låtar som här kommer i ett avskalat format och där det stundtals är akustiskt. För att vara gamla inspelningar som har legat bortglömda låter det alldeles fantastiskt bra och när man får Steve Lees sång. Ja, det är svårslaget. Dessutom finns nuvarande Gotthard-sångaren Nic Maeder med som bakgrundssångare.

Topp tre? Heaven, First time in a long time och Need to believe.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen är Greta Van Fleet tillbaka

Nästa inlägg

Future Islands släpper sin femte studioplatta

Senaste om Gotthard