Äntligen är Greta Van Fleet tillbaka

Det har gått två år sedan Greta Van Fleet släppte debutalbumet Anthem of the peaceful army.

Nu är det dock dags för lite ny musik från dem – och vi får den finfina singeln My way, soon.

5/5

Artist:
GRETA VAN FLEET
Albumtitel:
MY WAY, SOON
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
REPUBLIC RECORDS, UMG RECORDINGS, LAVA MUSIC

Oh, detta var en trevlig överraskning. Det fantastiska rockbandet Greta Van Fleet släpper nytt. Ända sedan Michiganbandet, som bildades 2012, släppte sin debutsingel Highway tune under 2017 har man varit fast.

De har ända sedan starten blivit jämförda med giganterna Led Zeppelin vilket inte är så konstigt med tanke på hur det har låtit – och låter. Fast nu lär de ha gått ut och sagt att de ska försöka distansera sig från det klassiska rockbandet. För mig är det skitsamma – och om de verkligen lyckas med det på den här låten låter jag vara osagt. För mig är ändå Greta Van Fleet inget annat än Greta Van Fleet och den musiken som de gör får i alla fall mig att bli glad.

När det här gänget bjuder på sin retro-rock ’n’ roll lämnas man knappast oberörd. Det är verkligen musik som är så där smittsamt bra och låt efter låt som de har gjort känner man kommer att bli en klassiker.

Det är precis samma sak med My way, soon som blir deras första nya låt sedan Always there som är med på soundtracket till A million little pieces. Då får vi retro-rock ’n’ roll med en härlig groove, sköna gitarriff och det är Josh Kiszkas speciella sångröst. Ja, det är liksom en Greta Van Fleet-låt när de låter som bäst.

I’ve packed my bags and I’ve got my freedom
I’ve sacked the rules so I don’t have to heed them
I’ll bet on a chance if I’ve just got one
I’ll throw out the plans and live with no burden

Greta Van Fleet

Greta Van Fleet
Josh Kiszka
(sång)
Jake Kiszka (gitarr)
Sam Kiszka (bas, keyboard)
Danny Wagner (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Viktor Olsson har mer att säga på nya plattan

Nästa inlägg

Gotthard hedrar sin vän på bästa sätt

Senaste om Greta Van Fleet