En skön punkplatta med Lawmaker

Gillar du den punk som Booze & Glory gör?

Ja, då har du något som du måste kolla upp här.

Det är är Lawmaker som släpper sitt debutalbum All work, no class.

4/5

Artist:
LAWMAKER
Albumtitel:
ALL WORK, NO CLASS
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
GALGBACKEN RECORDS

När Lawmaker, som är ett svenskt-amerikanskt band, nu släpper sin första fullängdare blir samlar de ihop låtarna från de två EP-skivorna Law of the land och All work, no class plus att de skickar med två nya låtar: Go! och Out of sight.

  1. Working poor
  2. Too little, too late
  3. Go!
  4. Lionharted
  5. You cannot stay
  6. Hey, Johnny
  7. Self medicate
  8. Out of sight
  9. Dead sober
  10. All work, no class

Det här är verkligen en skön punkplatta. Det är streetpunk och oi! med allsångsrefränger – och för en som har missat det har bandet totalt så blir det nya låtar hela vägen och det låter så jäkla bra!

Lawmaker gör den där ”fotbollspunken” som man älskar att svinga en bägare till. Då blir det både energi, drag, gung och attityd och man får allt det där redan på det härligt skitiga inledningsspåret Working poor.

Too little, too late fyller på innan det dags för en av de nya låtarna Go! och det är samma visa där. Det är hur skönt som helst att höra den här punken för det var inte i går som man hittade något sådant här …

Det är sköna gitarrdränkta streetpunk/oi!-låtar hela vägen. Det är dessutom texter med både humor och allvar i. ”Self medicate … with hate!”, ”We’re the sons of the working class // Feel strong and built to last” och ”All my heroes are dead or sober // That’s why I don’t have any heroes at all” är några textrader som bäst serveras tillsammans med en bägare öl.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Asking Alexandria gick tillbaka till rötterna

Nästa inlägg

Premiär! Halt! Stopp! Det är dags för Prekariatet!