4/5
Artist:
Interpol
Album:
Marauder
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Matador Records

Interpol ger oss bra låtar hela vägen

I september 2016 berättade Interpols sångare och gitarrist Paul Banks att Interpol hade börjat skriva låtar till en ny platta.

Ungefär två år senare har plattan landat och vi får Marauder.

Interpol är ett amerikansk indierock/alternativ rockband som hör hemma i Manhattan, New York. De har varit i gång sedan 1997 och har gett oss sex plattor. Det har dock varit ganska ojämna album som vi har fått …

 • Turn on the bright lights (2002)
 • Antics (2004)
 • Our love to admire (2007)
 • Interpol (2010)
 • El Pintor (2014)
 • Marauder (2018)

Men Marauder-albumet kan man knappast klanka ned på.

Det här är en mycket bra platta, med bra låtar rakt igenom.

 1. If you really love nothing
 2. The rover
 3. Complications
 4. Flight of fancy
 5. Stay in touch
 6. Interlude 1
 7. Mountain child
 8. NYSMAW
 9. Surveillance
 10. Number 10
 11. Party’s over
 12. Interlude 2
 13. It probably matters

Interpol är ett ganska coolt band som dök upp när postpunken var tillbaka på New York City-scenen under 2000-talet.

Det är väl inte helt fel att jämföra det här gänget med klassiska band som Joy Division och Television. De där vibbarna får man egentligen på varenda låt. Det är stökigt och skränigt, men samtidigt är det melodiöst och med catchiga refränger.

Så här säger Paul Banks om plattan:

Marauder is a facet of myself. That’s the guy that fucks up friendships and does crazy shit. He taught me a lot, but it’s representative of a persona that’s best left in song. In a way, this album is like giving him a name and putting him to bed.

Fast nu vill man knappast gå och lägga sig innan man har dragit i gång Marauder. Det här är en platta med en jäkla massa starka spår. Det har till och med polisen fått höra … En anekdot är att när Interpol spelade in albumet så dök polisen upp sedan en granne hade ringt och klagat. Då hade Interpol spelat så högt och fett att grannen hade fått nog.

Lite märkligt att de skulle klaga. När man här låtar som If you really love nothing, The Rover eller Surveillance så vill man ju snarare ställa sig intill högtalarna och gunga med än att tycka att det är för högt …

Interpol

Paul Banks (sång, gitarr, bas)

Daniel Kessler (gitarr)

Sam Fogarino (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Black Paisley har gjort det igen!

Nästa inlägg

Driv och glitter med Ignore The Elephant