Catfish And The Bottlemen - The Balance

Man känner igen Catfish And The Bottlemen …

Tre år efter sin förra platta är Catfish And The Bottlemen tillbaka med en ny fullängdare.

Då blir det inga större överraskningar utan en platta där man känner igen bandet …

4/5

Artist:
CATFISH AND THE BOTTLEMEN
Album:
THE BALANCE
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ISLAND RECORDS, UNIVERSAL MUSIC

Catfish And The Bottlemen har varit i gång sedan 2007 då de bildades i Llandudno, Wales. De släppte sin debutplatta 2014 och med den så blev de direkt ett band att räkna med på indierockscenen.

 • The balcony (2014)
 • The ride (2016)
 • The balance (2019)

Det är inte så att Catfish And The Bottlemen försöker bryta ny mark på The balance. De kör vidare i utstakat spår och varför skulle de inte göra det? Deras två första plattor blev ju platinum- och guld-certifierade …

Dessutom har det gått tre år sedan The ride och då vill man ha det klassiska Catfish And The Bottlemen-soundet – och det får man. Det är catchig, poprockig och småpunkig indierock som fastnar med en gång.

 1. Longshot
 2. Fluctuate
 3. 2all
 4. Conversation
 5. Sidetrack
 6. Encore
 7. Basically
 8. Intermission
 9. Mission
 10. Coincide
 11. Overlap

En sak som kanske skiljer sig mot Catfish And The Bottlemens två första plattor är att det på The balance saknas den där riktiga superlåten. Här finns inte den där låten som skapar magi runt bandet denna gång. I stället får vi en jämn platta där alla låtar håller ungefär samma klass.

Därmed inte sagt att det inte är bra – för det är det. Det är till och med väldigt bra och här finns flera låtar som är och nosar på det där magiska som man vill ha från alla band.

Förstaspåret Longshot gör det definitivt, Mission gör det också precis som 2all och Encore … ja, det finns fler. Om ett par veckor är det mycket möjligt att man tycker att de där magiska topparna faktiskt finns här för det är några låtar som redan har växt ytterligare efter några lyssningar och man är knappast färdig med den här plattan redan nu.

Catfish And The Bottlemen
Van McCann (sång, gitarr)
Benji Blakeway (bas)
Johnny Bond (gitarr)
Robert Hall (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt och suveränt från Viktor Olsson

Nästa inlägg

Jim Castro släpper sin starkaste låt hittills

Senaste om Catfish And The Bottlemen