Nytt och suveränt från Viktor Olsson

För någon månad sedan släppte Viktor Olsson singeln Du lever livet.

Nu är det dags för nästa singelsläpp – och Alla pratar om forever är en urskön svensk poplåt.

4/5

Artist:
VIKTOR OLSSON
Album:
ALLA PRATAR OM FOREVER (SINGEL)
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
TMB RECORDS

Efter att Viktor Olsson hade släppt Stenungsund 2015 så dröjde det till 2018 innan han skickade ut uppföljaren. Det var lite väl lång tid och därför väljer Olsson nu att ge oss en del singlar så att inte musiken tystnar.

Varken Du lever livet eller den nya Alla pratar om forever är kopplade till något album. Det är helt enkelt bara två grymt sköna singlar som Olsson släpper under tiden som han skriver nya låtar och sparar pengar för att spela in nästa album.

Du lever livet var en försmak av sommaren. Man kan väl säga att Alla pratar om forever är lite som en fortsättning. Det är en riktigt skön låt som absolut kommer att göra sig under varma sommardagar den också.

Alla pratar om forever skickar ut en hel del Bruce Hornsby-vibbar. Lyssna bara på pianot …

Musikaliskt så ville jag skriva en evergreen och jag ville klä den i Bruce Hornsby-pianon, The National-trummor, vocoderkörer a la The 1975 och med ett driv som Brandon Flowers låt Between you and me.

Värt att notera är att:

  • artisten Alessandra körar och sjunger tillsammans med Viktor Olsson.
  • låten är producerad av Axel Jonsson-Stridbeck, Jonatan Lundin samt Viktor Olsson.
  • låten är mixad av Axel Jonsson-Stridbeck och mastrad av Christofer ”Hoffe” Stannow.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Iris Gold - Planet Cool
Föregående inlägg

En riktigt cool platta av Iris Gold ...

Catfish And The Bottlemen - The Balance
Nästa inlägg

Man känner igen Catfish And The Bottlemen ...

Senaste om Viktor Olsson