Viktor Olsson - Viktor Olsson

Viktor Olsson ger oss ett nytt kalasalbum

2015 släppte Viktor Olsson sitt debutalbum Stenungsund.

Nu är han tillbaka med uppföljaren till det.

Vi får Olssons självbetitlade platta – och det är här är något alldeles, alldeles extra …

4/5

Artist:
VIKTOR OLSSON
Albumtitel:
VIKTOR OLSSON
År:
2018
Genre:
POP
Skivbolag:
TMB RECORDS

I somras släppte sångaren och låtskrivaren Viktor Olsson fyraspårs-EP:n Fjärilar vid floden. När man nu ser på låtlistan på den nya plattan så hittar man alla de fyra låtarna där.

Så här ser låtlistan för det nya albumet ut:

  1. Så är det
  2. Marlon Brando
  3. T-shirt & jeans
  4. Hemma blir jag aldrig
  5. Maskros i vinden
  6. Där ingen säger
  7. Långa skuggor
  8. Fjärilar vid floden
  9. Bestäm dig
  10. Daniel

T-shirt & jeans, Där ingen säger, Fjärilar vid floden och Bestäm dig är hämtade från sommarens EP.

Å ena sidan kan det kännas lite tråkigt med att man får de låtarna en gång till eftersom man redan har spelat dem massor av gånger och man hade ju gärna hört fler nya låtar från Olsson. Å andra sidan så är det ruskigt bra låtar som man gärna hör igen …

Totalt sett ger Viktor Olsson oss tio sköna poplåtar som hamnar någonstans i närheten av Håkan Hellström, Peter LeMarc och Lars Winnerbäck.

Det börjar med Så är det. Det är en låt som både känns melankolisk och vacker. Det är en sådan där låt som det är lätt att förälska sig i. Det är faktiskt lite så det är med varenda låt. Det känns så ärligt att man inte vill missa ett ord i texterna.

De nya låtarna är absolut bra, men när man får höra T-shirt & jeans, Där ingen säger, Fjärilar vid floden och Bestäm dig så lyfter det.

Fjärilar vid floden är en sådan där låt som fastnar direkt. Det är en låt där man får en wow-känsla. Bestäm dig, som är den bästa låten på plattan, skickar ut samma känsla. Gitarrerna gör att låten lyfter, men sedan når den ännu högre höjder när refrängen kickar in. Även den vemodiga Där ingen säger skickar ut en wow-känsla.

Om man ska lyfta fram någon av de nya låtarna så är det Hemma blir jag aldrig som är så där magiskt Viktor Olsson-bra. Det är en låt om rotlöshet, rastlöshet och att driva omkring utan mening eller mål.

Långa skuggor, en låt om när både hyllningarna och telefonen tystnar, är en annan låt som lätt fastnar och det är här det slår mig: Den här plattan ska i gång på nästa mörka höstpromenad jag tar hemma i Karlskrona. Det här kommer att göra sig grymt bra i hörlurarna som stänger ute allt onödigt ljud.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Charmless i - First Coming
Föregående inlägg

Charmless i summerar sina singelsäpp

Nästa inlägg

Magic! är tillbaka med sin tredje studioplatta

Senaste om Viktor Olsson