Charmless i - First Coming
4/5
Artist:
Charmless i
Album:
First coming (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
BERT music a division of TCBYML

Charmless i summerar sina singelsäpp

Singelsläpp efter singelsläpp har varit mer eller mindre lysande.

Nu summerar Charmless i sina släpp i EP:n First coming – och det är väl självklart att det är bra.

Charmless i, som bildades av Alex Pasveer, är ett band som gör musik som det är svårt att stå emot. Eller rättare sagt, det går inte att stå emot det. Det är så catchigt att det borde vara kriminellt.

  1. Rabbit hole
  2. Fire up (Here we go)
  3. Giant leap for my kind
  4. Dream (The night hag)

Charmless i kickar i gång First coming med det bästa de har: Rabbit hole – och det är en sjukt skön låt. Det är ultracatchigt och det är både energiskt och tungt.

Det låter en del The Stone Roses över Rabbit hole – och då går den låten hem efter ungefär 18 sekunder. Man får även en del New Order– och Blur-vibbar.

Charmelss i ger oss electro-britrock och det biter sig fast direkt!

Det är ursköna gitarriff som kommer från Rutger van Mourik, men vi får också synthbas (Auke Haaksma) och elektroniska trummor (Bart Klomp). Då blir det också ett spännande sound som Charmless i skickar ut i sina fyra låtar.

Rabbit hole är något av en favorit, men varenda låt på den hr EP:n är stark. Det här soundet som Charmless i får till hittar man inte överallt och för den som har följt britpopen sedan starten så är man snabbt fast …

Det här är helt klart en EP som är värd några lyssningar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

  1. […] Charmless i, som bildades av Alex Pasveer, har inte låtit likadant hela vägen. De har har vandrat mellan indierock och alternativ rock. Det har varit mer elektroniska och mindre elektroniska inslag i deras album. Det var ganska mycket av den varan på EP:n First coming, men på Next level tonade de ned det en del och det blev ett mer organsiskt sound. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Hardcore Superstar - You Can’t Kill My Rock ’N Roll
Föregående inlägg

Herre jösses! Vilken jäkla platta, Hardcore Superstar!

Viktor Olsson - Viktor Olsson
Nästa inlägg

Viktor Olsson ger oss ett nytt kalasalbum

Senaste om Charmless i