Besten vaknar – Durbin släpper nytt

Det har gått två år sedan James Durbin lämnade Quiet Riot.

Nu släpper Durbin The beast awakens.

4/5

Artist:
DURBIN
Albumtitel:
THE BEAST AWAKENS
År:
2021
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det har också gått tio år sedan James Durbin, som är låtskrivare, sångare och gitarrist, höll heavy metal-fanan högt i American Idol där han slutade fyra. Det får man väl säga var förvånansvärt bra med tanke på ett det programmet kanske är mer popinfluerat.

Han har släppt en del plattor på vägen fram till 2021, men ingen kan mäta sig med denna … det är tyngre, det är vassare och det är bättre. Lite så enkelt är det faktiskt.

 1. The prince of metal
 2. Kings before you
 3. Into the flames
 4. The sacred mountain
 5. The beast awakens
 6. Evil eye
 7. Necromancer
 8. Riders on the wind
 9. Calling out for midnight
 10. Battle cry
 11. By the horns
 12. Rise to Valhalla

I am awakened. The opportunity to begin to write the next chapter of my musical life with Frontiers has given me the creative recharge I’ve needed. We are establishing the musical direction I’ve been envisioning in my head for all these years and I’m so happy to have finally found a home for it.

James Durbin

Att James Durbin gillar Dio, Iron Maiden, Judas Priest och andra klassiska heavy metal-akter kan man höra, men Durbin gör det med en modern touch. Det låter inte bara old school utan Durbin gör det på sitt sätt – och det låter riktigt bra!

Visst, letar du efter en båltung heavy metal-platta så är kanske inte detta rätt album att dra i gång, men gillar du när det faller över åt det mer melodiösa hållet så är detta en godisburk med tolv bitar som alla smakar mumma.

Topp 3? Into the flames, The sacred mountain och Evil eye, men det finns fler låtar som du inte får missa här. Det är verkligen ett vasst album som Durbin ger oss. The prince of metal, Kings before you, Battle cry och Rise to Valhalla är fyra till …

Durbin
James Durbin
(sång, gitarr)
Barry Sparks (bas)
Mike Vanderhule (tummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En suveränt skön EP av Mayday Parade

Nästa inlägg

EP's Trailer Park hyllar kärleken ...