En suveränt skön EP av Mayday Parade

Under 2020 var det dags för Mayday Parade att släppa lite ny musik efter succén med Sunnyland.

De gjorde det med vi trespårs-EP:n Out of here.

4/5

Artist:
MAYDAY PARADE
Albumtitel:
OUT OF HERE (EP)
År:
2020

Genre:
ROCK, EMO

Skivbolag:
RISE RECORDS

Under förra året fick vi en solo-EP, My rock and roll heart, av Derek Sanders som då bjöd på en fem covers som han gjorde i avskalade versioner.

Här är dock Sanders tillbaka med sitt Mayday Parade. bandet kommer från Tallahassee, Florida, och debuterade 2006 med EP:n Tales told by dead friends.

Det blev succé direkt och det har bara fortsatt – inte minst med Sunnyland-plattan som tog dem på turné över fem kontinenter.

På Out of here blir det tre nya låtar:

  1. First train
  2. Lighten up kid
  3. I can only hope

Och de här tre låtarna är precis lika starka som allting var på Sunnyland. Det är ett Mayday Parade som fortsätter att ge oss sin blandning av alternativ rock, poppunk och emo. Det är helt klart mycket poppunk över det hela, men Mayday Parade vrider till och gör mer alternativ rock av det och då är det väldigt lätt att fastna för detta gäng.

Inte minst så är singeln Lighten up kid en höjdare.

Lighten up kid is about trying to find yourself and the strength to keep fighting for what you believe in. It’s about being or feeling cut down and hung out to dry but standing up for yourself in the end.

En grej med Mayday parade har dock varit att de alltid har låtit som bäst när de drar ned på tempot en aning och det blir mer alternativ rock över det. Det är samma visa nu. De gör det på I can only hope som sedan nästan exploderar i en refräng. Vilken låt!

Mayday Parade
Derek Sanders
(sång, gitarr)
Brooks Betts (gitarr)
Jake Bundrick (trummor)
Alex Garcia (gitarr)
Jeremy Lenzo (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Joel Hoekstra är tillbaka med sitt härliga soloprojekt

Nästa inlägg

Besten vaknar - Durbin släpper nytt

Senaste om Mayday Parade