Del Vecchio och Edge Of Forever är tillbaka

När Alessandro Del Vecchio är med på ett hörn när det är dags för ett albumsläpp blir man alltid nyfiken.

Nu är det hans band Edge Of Forever som släpper albumet Native soul – och den som gillar melodiös hårdrock/AOR lär gilla det här …

4/5

Artist:
EDGE OF FOREVER
Album:
NATIVE SOUL
År:
2019
Genre:
ROCK, AOR, HÅRDOCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Alessandro Del Vecchio var grundaren till Edge Of Forever 2002, men då var det Bob Harris (Axe, Frank Zappa) som var sångare. Det var han på plattorna Feeding the fire och Let the demon rock ’n’ roll innan Del Vecchio själv tog över som sångare på album nummer tre: Another paradise.

Del Vecchio, som även har funnits med på plattor bland annat av Hardline, Jorn, Revolution Saints, Find Me, First Signal och Harem Scarem, är med all rätt kvar som sångare på Native soul – och denna gång bjuder Edge Of Forever på sitt starkaste album sedan starten.

 1. Three rivers
 2. Native soul
 3. Promised land
 4. Carry on
 5. Take your time
 6. Dying sun
 7. Shine
 8. I made myself what I am
 9. War
 10. Wash your sins away
 11. Ride with the wind

Det är onekligen en vass klassisk rockplatta som Edge Of Forever har satt ihop. Stundtals är det mer AOR, stundtals är det tyngre och mer melodiös hårdrock. Och det är just det som gör det här så bra. Det låter liksom inte likadant utan Del Vecchio & company varierar sig en hel del.

Det gör det även i låtarna där det bjuds på catchiga refränger, feta gitarriff och på I made myself what I am finns det plats för lite orgel.

Bästa spåren? Tja, det beror helt på vad man är sugen på. Vill man ha en a cappella-låt (?) så är det Three rivers, vill man ha en lite tyngre låt så kanske titelspåret Native soul eller I made myself what I am fungerar. Vill man ha lite mer AOR så är det utan tvekan Promised land eller Ride with the wind som man ska snurra i gång.

Edge Of Forever
Alessandro Del Vecchio (sång, keyboards)
Aldo Lonobile (gitarr)
Nik Mazzucconi (bas)
Marco Di Salvia (trummor)

Native soul släpptes den 6 december.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fallon låter inte som solo-Fallon denna gång ...

Nästa inlägg

Sci-fi-rock på Mono Voids debutplatta

Senaste om Edge Of Forever