Frank Carter gör en frihetsskiva

Frank Carter & The Rattlesnakes är tillbaka med en ny skiva.

Fast Carter ville inte göra någon lockdown-platta – så han gjorde en frihetsskiva …

4/5

Artist:
FRANK CARTER AND THE RATTLESNAKES
Album:
STICKY
År:
2021
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
INTERNATIONAL DEATH CULT, AWAL RECORDINGS

Det engelska punkrockbandet Frank Carter & The Rattlesnakes bildades under 2015 av Frank Carter och studiodiskografin ser ut så här:

 • Blossom (2015)
 • Modern ruin (2017)
 • End of suffering (2019)
 • Sticky (2021)

Det blir bra drag på de här tio låtarna där Frank Carter & The Rattlesnakes har bjudit in olika artister för att hjälpa till med några av låtarna.

 1. Sticky
 2. Cupid’s arrow
 3. Bang bang
 4. Take it to the brink
 5. My town
 6. Go ge a tattoo
 7. Off with his head
 8. Cobra queen
 9. Rat race
 10. Original sin

Albumet inleds med Sticky och den låten berättar väldigt mycket om vad som kommer på hela plattan. Det är någon slags punkraseri!

Sticky handlar om det där ögonblicket när du är full vid en busshållplats klockan tre på natten. Du vet att det inte finns några fler bussar, men du sitter där ändå för att du är för full för att kunna tänka på dina alternativ. Din kebab ligger på golvet, det finns en Stella i din ficka och du vaknar av att en smutsig liten räv äter upp dina skor.

Frank Carter

Carter & company ville inte göra någon lockdown-platta utan de ville blicka framåt mot friheten och det som kommer efter pandemin – och det gör de med fartfyllda punklåtar, som alla är runt tre minuter långa, med en jävla attityd.

Det finns gott om fina låtar här. Cupid arrow, där Carter sjunger om dåliga flickor, bjuder på ett jäkla gung samtidigt som det är punkstökigt.

Bang bang finns elektropunk-sensationen The Lynks med och ser till så att det blir ett bra tryck i den låten som har en hip-hop-känsla. Det är lite häftigt att höra, men den tillhör inte topparna på det här sylvassa albumet.

Det gör i stället Take it to the brink. Det är tungt härlig brittisk punkrock som det ändå svänger om. Det är rena giftet att lyssna på! My town är även det en höjdare. Här har Frank Carter & The Rattlesnakes med Joe Talbot från Idles och de gör en låt om om samhällets kollektiva mentala hälsa som snabbt faller sönder.

Singeln Go get a tatto, där The Lynks återigen finns med, har en tråkig historia bakom sig. Frank Carter hade länge drömt om att öppna upp en tatuerarstudio. Hans dröm gick i uppfyllelse när han slog upp dörrarna till Rose of Mercy i östra London, men sedan kom pandemin och allting kraschade. Studion han knappt öppna förrän Carter tvingades stänga den – och när pandemin är över hoppas punkrockaren att alla åker och fixar sig en tatuering.

Ytterligare två samarbeten finns med. Det är sångerskan Cassyette som är med på Off with his head och Primal Screams Bobby Gillespie som finns med på sistaspåret Original sin.

Topp tre? My town, Take it to the brink och Original sin … och Sticky.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Den allenstädes närvarande Göran Edman!

Nästa inlägg

Ny fin singel med Ruborg - som byter språk

Senaste om Frank Carter & The Rattlesnakes