Iris Gold - Planet Cool

En riktigt cool platta av Iris Gold …

Iris Golds debutalbum är här – och detta är ett popalbum utöver det vanliga.

Det är så mycket mer än bara pop. Det är även funk, soul och det är hiphop, men framför allt så är det sjukt skönt att lyssna på.

4/5

Artist:
IRIS GOLD
Album:
PLANET COOL
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
PLAYGROUND MUSIC

Det första som slår en när man låter Planet cool snurra i gång är att det här påminner om en skön låt från 1990-talet. Det var då Ardis skickade ut låten Shotgun som man spelade mer än vad som borde vara lagligt.

Och att det blir en sådan här spännande blandning i Iris Golds musik finns det förklaringar till. Hon växte upp I Christiania, Köpenhamn, och den indiska, jamaicanska och danska singer-songwritern har alltid varit öppen till vad livet har att erbjuda.

Då är Planet cool inpirerad av möten som Gold har haft med andra människor som man inte kan placera in i någon liten låda. Iris Gold har helt enkelt världen som sin lekplats när hon gör sin musik.

  1. Own vibe
  2. All I really know
  3. A lot to give
  4. Wow
  5. Planet cool
  6. Good life
  7. Slow down
  8. Roll it out
  9. Keep the light

Det är en stark platta och för den som gillar funk, soul, hiphop och pop så lär det här gå hem för det är ett sjuhelsikes gung mest hela tiden.

Sedan finns det även en del toppar och varför inte börja med en sådan? Vrid uppstärkaren och dra i gång A lot to give … whoop! Vilken låt! Då är ändå de två inledningsspåren Own vibe och All I really know också himla bra.

Det är faktiskt sköna låtar hela vägen och det här är verkligen ett bra debutalbum från Iris Gold som har gjort två låtar tillsammans med Adian Coker, Slow down, och Manifest, Roll it out, på plattan.

Topp tre? A lot to give, Good life och Own vibe.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Rene Shades - Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven
Föregående inlägg

Rene Shades släpper sin solodebut

Nästa inlägg

Nytt och suveränt från Viktor Olsson