Rene Shades - Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven

Rene Shades släpper sin solodebut

Till vardags finns Rene Shades med i Pretty Maids.

När han nu solodebuterar väljer han att göra något helt annat. I stället för hårdrock/metal blir det nu låtar som sträcker sig från rock till pop och country.

4/5

Artist:
RENE SHADES
Album:
TEENAGE HEART ATTACKS & ROCK’N’ROLL HEAVEN
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MAGIC MILE MUSIC

När Rene Shades kliver in som basist i Pretty Maids handlar det om att göra hårdrock/metal. Fast när Shades nu gör en soloplatta vill han göra det på sitt sätt så det första man kan göra då är att glömma allt man vet om Pretty Maids. Det här är något helt annat.

Mitt första soloalbum innehåller tolv låtar och sträcker sig från rock över pop till country med folk-inslag. Jag har alltid haft kärlek till rock, country och popmusik. Jag ville blanda dessa element tillsammans och komma långt ifrån vad jag gör med Pretty Maids. Med den positiva inställningen till livet och chansen att leva i ögonblicket är albumets röda tråd.

 1. The brigade
 2. Reckless
 3. Superheroes
 4. Forever girl
 5. What are you waiting for (Rise)
 6. Midnight in the city
 7. The american dream
 8. Oh Susie
 9. Little footsteps in the sand
 10. Pretty little lies
 11. Centerfold
 12. Already gone

På plattan finns bland annat en grymt skön cover på Secret Service-låten Oh Susie. Det var 1979 som Secret Service släppte debutplattan Oh Susie och det blev toksuccé. Plattan klättrade upp som listetta i 29 länder.

Titelspåret, som var listetta på den svenska singellistan under 17 veckor, är givetvis en svensk popklassiker. När Shades gör om det låter den helt annorlunda, men också väldigt bra.

Originalet är en ganska synthig pophistoria. När Shades lägger sina händer på låten så förvandlas den till en riktigt skön fartfylld modern rocklåt. Den här versionen slår till och med originalet …

Det finns fler låtar som biter sig fast som en fästing i knävecket.

Reckless, som är skriven av Shades precis som alla låtar utom Oh Susie, är definitivt en. Det är en ganska poppig historia, men det fungerar absolut.

Om den lutar över mot pop så blir det lite mer country över Superheroes – och vet ni vad? Det låter bra det också.

Midnight in the city blir det lite mer sommarrock. Det blir dessutom än mer somrigt med Little footsteps in the sand … och det är bara till att imponeras av att Shades lyckas vrida om det han brukar göra med Pretty Maids till något helt annat

Topp tre? Oh Susie, Reckless och Pretty little lies.

Teenage heart attacks & rock’n’roll heaven är producerat tillsammans med Hans-Martin Buff (Prince, Scorpions) och Flemming Rasmussen (Metallica, Blind Guardian) och den är mixad av Jacob Hansen (Volbeat, H.E.R.O, Dizzy Mizz Lizzy, Pretty Maids).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Dean Lewis - A Place We Knew
Föregående inlägg

Lewis försöker göra den perfekta låten

Iris Gold - Planet Cool
Nästa inlägg

En riktigt cool platta av Iris Gold ...

Senaste om Rene Shades