Dean Lewis - A Place We Knew

Lewis försöker göra den perfekta låten

Sedan han upptäckte Oasis har Dean Lewis försökt att göra den perfekta låten.

Man kan nog säga att han har lyckats med det på debutalbumet A place we knew …

4/5

Artist:
DEAN LEWIS
Album:
A PLACE WE KNEW
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
ISLAND RECORDS

Det ska sägas direkt. Det här låter inte det minsta som Oasis. Det låter inte heller som något som Noel Gallagher eller brorsan Liam Gallagher skulle kunna ha gjort.

Det här är i stället någon folkmusikinspirerad pop/folkindiepop. Dean Lewis, som är en singer-songwriter från Sydney, hamnar i stället i samma fack där Ed Sheeran, James Blunt och kanske Mumford & Sons finns. Fast det är inte så illa det heller …

 1. Hold of me
 2. 7 minutes
 3. A place we knew
 4. Stay awake
 5. Waves
 6. Be alright
 7. Chemicals
 8. Straight back down
 9. Time to go
 10. Don’t hold me
 11. For the last time
 12. Half a man

Det är en samling med lite sorgliga låtar. Det är känslosamma låtar som 31-åringen bjuder på sin debutplatta där debutsingeln Waves, som släpptes för två år sedan, givetvis finns med.

Här finns också den Mumford & Sons-doftande Hold of me som han skrev när han under några veckor bodde vid stranden tillsammans med sin flickvän som halvsomnade på hans axel till vågornas brus. Romantiskt och smörigt? Japp.

Här finns Stay awake som handlar om att man håller sig kvar i ett förhållande som är på väg att dö ut. Smörigt? Japp.

Här finns också den magiska Half a man som Lewis släppte en liveversion av för flera år sedan. Den här pianoballanden är så känslosam att man ryser. Det är en av årets absolut bästa låtar och någon mer anledning än så behöver man inte för att lyssna på det här albumet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Andy Black - The Ghost Of Ohio
Föregående inlägg

Ett annorlunda sound från Andy Black

Rene Shades - Teenage Heart Attacks & Rock'n'Roll Heaven
Nästa inlägg

Rene Shades släpper sin solodebut