Andy Black - The Ghost Of Ohio

Ett annorlunda sound från Andy Black

Till vardags är Andy Biersack sångare i Black Veil Brides.

Vid sidan om det har han även en solokarriär där han då går under namnet Andy Black och nu får vi hans andra platta: The ghost of Ohio.

4/5

Artist:
ANDY BLACK
Album:
THE GHOST OF OHIO
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
REPUBLIC RECORDINGS, UMG RECORDINGS, LAVA MUSIC.

Det har inte gått så jäkla lång tid sedan vi fick Black Veil Brides senaste platta. Veil släpptes i januari 2018, men Biersack är redan redo med mer musik och uppföljaren till den fantastiska soloplattan The shadow side (2016).

Det är dock lite annorlunda med det här. Biersack har gjort en grafisk novell om en gammal myt i södra Ohio. Det är till denna som han har gjort musik och som han nu släpper.

För en annan så låter det väl inte direkt spännande med det, men Andy Blacks förra platta var sjukt bra så det är klart att den här också får en chans.

 1. Introduction: Resurrection
 2. The promise
 3. Westwood road
 4. Know one
 5. Soul like me
 6. The wind & spark
 7. Ghost of Ohio
 8. Heroes we are
 9. Feast or famine
 10. Heaven
 11. The martyr
 12. Fire in my mind

Andy Black gör definitivt ingen fortsättning på solodebuten. Det är fortfarande alternativ rock, men soundet är annorlunda. Det är lite snällare, lite mer poprock över det hela. Fast det är mer än så också. Det känns nästan som en rockopera där Andy Black har sin historia att berätta.

Efter förstaspåret Introduction: Resurrection kickar plattan i gång ordentligt och det blir verkligen rockopera-aktigt samtidigt som tankarna far åt Bruce Springsteen-hållet. Det är maffigt, mäktigt och mycket!

Westwood road är mer poprock där basen fixar ett sjuhelsikes gung. Man får också lite mer ”klassiskt” mörkare Andy Black-sound i Know one.

Men Black blandar till det ännu mer. Heroes we are är en feel good-låt – och det är också en av tre-fyra favoritlåtar på den här plattan.

Här finns också högst personliga låtar. Inte minst är Heaven en låt som får en att haja till. Det är mycket piano när Biersack har skrivit ett kärleksbrev till sin fru Juliet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Orion White bjuder på en skön sommarlåt

Dean Lewis - A Place We Knew
Nästa inlägg

Lewis försöker göra den perfekta låten

Senaste om Andy Black