Här är Faith & Scars debutplatta

Gillar du band som Black Stone Cherry och Shinedown?

Då kan den nya plattan med Faith & Scars – Revolver – absolut vara något för dig.

4/5

Artist:
FAITH & SCARS
Albumtitel:
REVOLVER
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
THE LABEL GROUP, INGROOVES

Det amerikanska hårdrocksbandet Faith & Scars har släppt en del singlar och har med dem byggt upp en förväntan på något alldeles inför deras fullängdsdebutsläpp – och nu finns Revolver ute.

  1. Long way home
  2. Rain
  3. Fly
  4. Breathe
  5. No apologies
  6. Nothin’ wrong
  7. Never the same
  8. Lightning

Faith & Scars låter modernt, men samtidigt råder det knappast något tvekan om att de har ordentliga influenser från 1990- och 2000-talets rockmusik. Lägg dessutom till en klassisk och southern rock-känsla på en del låtar och du har det här gänget.

We just want to be the best we can be, and have a good time doing it. It’s a lot of hard work, and sometimes heartache to keep a band together, but if we can touch someone with a lyric, or affect anyone in a positive way by doing what we do … then we’ve done our job.

Faith & Scars

Bland de åtta låtarna finns Long way home, som är lite mer country och southern rock, Rain, som är ganska tung och catchig, Breathe, som är bluesig, och inte minst balladen Lightning som är plattans absoluta höjdpunkt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny kanonplatta av The Sensitives!

Nästa inlägg

Ny platta med Jim Castro - som väljer engelska texter