Zooparty bjuder på en skön punk-EP

Gillar du klassisk punk?

Gillar du den punk som Ramones gjorde?

Då bara måste du kolla upp Zoopartys senaste EP Skylten.

4/5

Artit:
ZOOPARTY
Albumtitel:
SKYLTEN (EP)
År:
2022
Genre:
PUNK
Skivbolag:
NO BULLSHIT LIVE & RECORDS

Zooparty har släppt EP:n Skylten. Foto: Martin Wilson

Innan Zooparty skickade ut Skylten – namnet kommer från kulturhuset Skylten i Linköping där alla tre bandmedlemmarna har repat med alla sina band under väldigt lång tid – så hade de sex album i sin diskografi och nu fyller de på med en riktigt skön skiva där de bjuder på fyra låtar:

  1. Fortune teller
  2. Frontline
  3. I miss me
  4. Bad to the bone

Det här är fyra låtar som får dig att minnas svunna tider och gillar du ’77-punken så lär du vara svag för detta. Det är klassisk punk som skickar ut en jäkla massa Ramoes-vibbar och man kan ju förstå att Zooparty bland annat har varit förband till band som Stiff Little Fingers, The Damned, Rancid, UK Subs, CJ Ramone och Riche Ramone.

Det spelar egentligen ingen roll vilken låt du väljer här. Det blir Ramones-vibbar hela vägen och det blir fart, melodier och härliga refränger. Varenda låt får ögonen att snurra och ser till så att nostalgin kickar in.

Kanske att I miss me sticker ut lite extra. Det där soundet som de får till här … det låter helt enkelt suveränt – och när man har låtit de här låtarna snurra på några varv så är det bara att dyka ned i sin Ramones-samling och se vad som finns där.

Zooparty
Erik Pettersson
(sång, gitarr)
Ove ”Bumba” Hejdeborn (trummor)
Morgan Libert (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En finfin debutplatta av Armadillo King

Nästa inlägg

Här är del två av The Kooks härliga trilogi