Här är del två av The Kooks härliga trilogi

The Kooks släpper tre EP:s innan deras nästa fullängdare kommer i sommar.

Nu får vi EP nummer två: Beautiful world – Echo in the dark, pt. II – och det här är lika skönt som alltid från det fantastiska indierockbandet.

4/5

Artist:
THE KOOKS
Albumtitel:
BEAUTIFUL WORLD – ECHO IN THE DARK PT. II (EP)
År:
2022
Genre:
INDIE
Skivbolag:
LONELY CAT, AWAL RECORDINGS LTD.

The Kooks bildades 2004 i Brighton – och bara tre månader senare hade de sajnats av Virgin Records – och sedan dess har det blivit fem studioalbum där den senaste släpptes 2018.

  • Inside in/Inside out (2006)
  • Konk (2008)
  • Junk of the heart (2011)
  • Listen (2014)
  • Let’s go sunshine (2018)

Album nummer sex – 10 tracks to echo in the dark – släpps den 22 juli och inför det släppet har vi nu fått två av tre Ep:s. På Beautiful world – Echo in the dark, pt. II blir det tre härliga indierock/britpop-låtar.

  1. Closer
  2. Beautiful world
  3. 25

Den låt som sticker ut lite extra denna gång är utan tvekan Beautful world. Här har The Kooks med sig Milky Chance och de bjuder på en härlig feelgood-låt – vilket man kan behöva med tanke på hur det ser ut i världen i dag. På något sätt finns det hopp om att allting ska bli bättre.

I know it’s crazy
Are we ever gonna shine?
Don’t know, but maybe
There will be the time
This sudden moment
We make it better
It’s only now, but it will last forever

The Kooks

Closer och 25 är de övriga två låtarna och även om de inte kommer upp till samma nivå så är det helt klart finfina låtar – lyssna på den härliga basen i 25! – och The Kooks visar gång på gång att de är ett alldeles lysande band som bär den brittiska indierockfanan högt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Zooparty bjuder på en skön punk-EP

Nästa inlägg

Black Paisley - bandet som aldrig gör dig besviken

Senaste om The Kooks