Ny musik med fantastiska The Kooks

The Kooks har några magiska låtar och album bakom sig.

Och mer kommer …

4/5

Artist:
THE KOOKS
Albumtitel:
CONNECTION ECHO IN THE DARK PT. I (EP)
År:
2022
Genre:
INDIE
Skivbolag:
LONELY CAT, AWAL RECORDINGS LTD.

Det var 2004 som The Kooks bildades i Brighton – och bara tre månader senare hade de sajnats av Virgin Records – och sedan dess har det blivit fem studioalbum där den senaste släpptes 2018.

  • Inside in/Inside out (2006)
  • Konk (2008)
  • Junk of the heart (2011)
  • Listen (2014)
  • Let’s go sunshine (2018)

Nu är britterna på gång med album nummer sex och på vägen dit kommer de att ge oss tre EP-skivor som sedan kommer att summeras till albumet 10 tracks to echo in the dark som släpps den 22 juli.

Nu har The Kooks gett oss de första tre låtarna med Connection echo in the dark pt. I.

  1. Connection
  2. Jesse James
  3. Modern days

Det är tre sköna låtar som The Kooks ger oss – och det var väntat för det är ett riktigt fint band. De överraskar dock en del. Det låter inte riktigt som tidigare när sångaren och gitarristen Luke Pritchard, som både har gift sig och blivit pappa för första gången, åkte till Berlin med jämna mellanrum för att skiva låtar där han också hade blivit starkt påverkad av Brexit eftersom The Kooks ser sig själva som ett europeiskt band.

The Kooks har gett oss indierock/indiepop/britpop och det gör de fortfarande, men om det tidigare har varit något liten retrokänsla över det dem har gjort så blir det mer modernt nu.

The Kooks går in på den mer elektroniska vägen på de här tre låtarna – fast det är klart att man fortfarande känner igen dem och detta är en EP som kommer att gå varm. Inte minst är Jesse James mer klassiskt The Kooks och då blir den snabbt en favorit …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen! evelyne är tillbaka med en ny låt

Nästa inlägg

Kulick vill leda dig ut ur mörkret

Senaste om The Kooks