Här är en kalasplatta från Arctic Rain

Sverige och melodiös hårdrock/AOR brukar vara en finfin kombination.

Det är det definitivt denna gång.

Det är det när Arctic Rain släpper The one.

4/5

Artist:
ARCTIC RAIN
Albumtitel:
THE ONE
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det var Pete Alpenborg, Magnus Berglund och Tobias Jonsson som drog i gång projektet. Sedan anslöt även Gert Daun och Jonas Jönsson för att börja inspelningen av Arcitc Rains debutalbum.

Bandets mål var att göra låtar som vara melodiös hårdrock som baserades på hur många band – exempelvis Whitesnake, Mr. Big, Foreigner, Talisman, Def Leppard, TOTO, Treat, Dokken, White Lion och Journey – lät på 1980- och 1990-talet sedan skulle det sättas en modern prägel på det hela.

 1. Breakout
 2. Free my mind
 3. Friends
 4. Give me all of your love
 5. Lift me up
 6. Lost
 7. Love of my life
 8. The one
 9. Madeleine
 10. Night after night
 11. Take me to your heart

Tanken är ju bra, men hur låter det? Jo, det låter kalas! Gillar du melodiös hårdrock/AOR och letar efter en platta att spela sönder och samman så har du den här.

Arctic Rains debut är smått fantastisk och det blir precis som de ville. Det är ett klassiskt sound som ändå känns nytt och fräscht.

Det är snyggt gitarrlirande, fina keyboardslingor, skön sång och det är så melodiöst att man inte vet vilket ben man ska stå på. Det är också – givetvis – både lite snabbare låtar, mellantempolåtar och någon ballad. Allt är väldigt snyggt gjort och Arctic Rain bjuder på en platta som helt enkelt är urstark.

Topp tre? Night after night, Lost och Give me all of your love, men hela plattan kryllar av kanonlåtar.

Arctic Rain
Tobias Jonsson
(sång)
Magnus Berglund (gitarr)
Gert Daun (bas)
Pete Alpenborg (keyboards)
Jonas Jönsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Åtta år senare är The Detectors tillbaka

Nästa inlägg

The Menzingers gör om sina låtar