Åtta år senare är The Detectors tillbaka

Åtta år efter plattan Deny återuppstår The Detectors.

Då är det tyska punkbandet tillbaka med det albumet Ideology.

4/5

Artist:
THE DETECTORS
Albumtitel:
IDEOLOGY
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
SBÄM

The Detectors har alltid varit ett politiskt punkband. De är tvekar inte på att ta upp något ämne. Det kan vara allt från rasism och nationalism till sexism och kapitalism. Är det något de vill säga så gör det det. De gör det i punkrockformat.

 1. Traces in the rust
 2. Opportunities to grow
 3. Rise up
 4. Great despair
 5. Let it burn
 6. Diciotti dilemma
 7. To live and to let love
 8. The decline
 9. Circus
 10. Sticks and stones
 11. Venture and risk

När The Detectors ger oss elva nya punkrocklåtar känns det som om de fortfarande är förbannade. Det är dock inte som så att de glömmer bort att vara melodiösa. Man kanske skulle beskriva detta som någon arg poppunk. Det är lite så det känns fast det är samtidigt ganska mycket rakt på-punk.

Det smiskas som fan på trummorna, det är ett skönt gitarrsound och det är både skrikigt och inte bakom mikrofonerna när The Detectors frågar varför vi inte respekterar varandra på inledningsspåret Traces in the rust.

Det är dock med Opportunities to grow som plattan tar fart ordentligt. Det är urskön, snabb och ilsken punkrock. När Great despair kör i gång höjer man lite smått på ögonbrynen. Plötsligt blir det något annat. Från att ha varit snabb och mer rakt på punk vrider de till den här låten på ett sätt som skulle få Quentin Tarantino att börja fundera om inte den här låten skulle fungera bra i en av hans filmer.

Nästa gång man fladdrar till är när To live and to let love kickar in. Det är streetpunk och emo och det där gitarrsoundet blir i alla fall jag helsåld på. Fast gunget och blåset i The decline blir man ju inte heller ledsen av …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Popikonen firar 20 år med ett härligt albumsläpp

Nästa inlägg

Här är en kalasplatta från Arctic Rain