Popikonen firar 20 år med ett härligt albumsläpp

Popikonen Ronan Keating har varit i gång som soloartist under 20 år.

Det firar han med ett albumsläpp där det finns plats för såväl nya som äldre omgjorda låtar.

4/5

Artist:
RONAN KEATING
Albumtitel:
TWENTY TWENTY
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, DECCA RECORDS

Ronan Keating, en gång i tiden i Boyzone, har en del magiska låtar bakom sig. Inte minst så är hans genombrottslåt When you say nothing at all, som var med i filmen Notting Hill, något alldeles makalöst bra.

Sedan är väl Keating pojkbandspop i grunden, men va fan. Ibland är det grymt skönt att lyssna på och en annan har alltid varit svag för just det som irländaren har skickat ut även om inte allt är fantastiskt bra.

 • Ronan (2000)
 • Destination (2002)
 • Turn it on (2003)
 • Bring you home (2006)
 • Songs for my mother (2009)
 • Winter songs (2009)
 • Duet (2010)
 • When Ronan met Burt (2011)
 • Fires (2012)
 • Time of my life (2016)
 • Twenty twenty (2020)

När Ronan Keating nu firar att det är 20 år sedan han släppte sin första soloplatta gör han det med sitt bästa album sedan Destination som släpptes för 18 år sedan … ja, den kan till och med mäta sig med debuten.

 1. Forever aint enough
 2. Little thing called love
 3. One of a kind
 4. Only lovers
 5. Forever and ever, amen
 6. Love will remain
 7. The one
 8. The big goodbye
 9. Lovin’ each day (2020 version)
 10. When you say nothing at all (2020 version)
 11. Life is a rollercoaster (2020 version)
 12. One of a kind (Orchestral version)
 13. Something Wonderful

Här finns några nya versioner på Keatings klassiker och så himla bra det blir! Originalen behövde egentligen ingen ansiktslyftning, men det är väl klart att Keating vill bjuda på något extra när det är jubileum – och det gör han med nya versioner av Lovin’ each day, When you say nothing at all och Life is a rollercoaster. Det är de tre bästa låtarna som Keating har gjort och nu putsar ha till dem en aning och plötsligt så bryr man sig inte om att denna sommaren är lika rolig som nageltrång.

Originalversionen av When you say nothing at all är perfekt så att göra något med den känns väl egentligen bara korkat, men Keating väljer att göra en duett av den här. Han har med sig Alison Krauss som själv har gjort en makalöst fin cover på den så det är väl klart att det blir bra nu också.

Sedan finns det en del andra trevliga samarbeten på Twenty twenty. Keating gör låtar tillsammans med Emeli Sandé (One of a kind), Shania Twain (Forever and ever, amen), Clare Bowen (Love will remain), Nina Nesbitt (som också har skrivit The one) och Robbie Williams (som också har skrivit The big goodbye tillsammans med Martin Page).

Då blir det allt från upptempolåtar till pianoballader. Det är pop, men det blir också låtar med en del countrykänsla fast att Keating gillar det är knappast något nytt.

Topp tre bland de nya låtarna? Little thing called love, The big goodbye och Love will remain.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Thundermother smäller till med en kanonplatta

Nästa inlägg

Åtta år senare är The Detectors tillbaka