Detta såg man inte komma, Sturgill Simpson!

Trodde du att du hade koll på vilken typ av musik som Sturgill Simpson skulle bjuda på när han nu släpper en ny platta?

Glöm det.

Glöm allt som Sturgill Simpson har gjort tidigare …

3/5

Artist:
STURGILL SIMPSON
Album:
SOUND OF FURY
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ELEKTRA RECORDS

Sturgill Simpson är en sådan där artist som går sin egen väg. på den förra plattan A sailor’s guide to earth gjorde han sin outlaw country på ett sätt som gjorde att man nästan tappade hakan. Det var liksom mer än country när han fick med soul och psykedelisk rock i en del låtar.

När han nu är tillbaka så trodde man väl att det skulle bli en fortsättning på den förra plattan.

Så tänker inte Sturgill Simpson som i stället tvärnitar och drar ratten åt ett annat håll.

Man kan kasta bort outlaw countryn till stora delar. I stället har den på Sound and fury ersatts av någon synthrock. Simpson bryr sig liksom inte vad folk tänker. Han är inte ute efter att stryka någon medhårs. Han gör det han vill – och det måste man bara respektera.

  1. Ronin
  2. Remember to breathe
  3. Sing along
  4. A good look
  5. Make art not friends
  6. Best clockmaker on Mars
  7. All said and done
  8. Last man standing
  9. Mercury in retrograde
  10. Fastest horse in town

Stundtals är nästan bara synthigt, men sedan känns det som någon folkmusik. Sedan blir det nästan lite argt och rockigt. Det låter minst sagt annorlunda. Ta bara Best clockmaker on Mars som låter som om ZZ Topp har bestämt sig för att trycka in en jäkla massa synthar i någon fet, stökig rocklåt.

Här finns också helt andra saker. Mercury in retrograde låter till exempel som en blandning av powerpop och disco. Det låter lite som om The Cars hade haft en plojafton i nån bar i nåt varmt land. Fast det fungerar faktiskt och det är Simpson låtskriveri och röst som håller samman allting.

Det är dock knappast det bästa som man har hört från honom, men likväl är det jäkligt kul att Simpson vågar och vill ta ut svängarna på det här sättet – och det finns helt klart en del guld korn här.

Topp tre? All said and done, Remember to breathe och Last man standing.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Broder Henrik Rapp har snickrat ihop en ny platta

Nästa inlägg

Ett jäkla ös och drag från Refused

Senaste om Sturgill Simpson