Låt dig inte luras av Le Punk dÁmour …

Le Punk dÁmour … med det bandnamnet så förväntar man sig värsta punklåten

Riktigt så blir det inte – men (Knäckte aldrig) Koden hamnar på repeat i alla fall.

4/5

Artist:
LE PUNK DÁMOUR
Albumtitel:
(KNÄCKTE ALDRIG) KODEN
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
LE PUNK DÁMOUR

Le Punk d’Amour: Foto: Jonas Bilberg

Le Punk dÁmour bildades 2018 i Västerås och de har sedan starten drivit av viljan att göra bra musik med texter som är personliga och som förmedlar känslor.

Det har blivit ett gäng med singlar, men gruppen har haft det svårt att samlas när gitarristen Christoffer Rogersson har bott i London där han har studerat musik. När pandemin slog till flyttade dock Rogersson hem och 2020 såg det ut att kunna hända saker med Le Punk dÁmour.

Det gjorde det.

Fast inte alls på det sätt som de hade hoppats …

I stället för en storsatsning blev det ett storbråk då alla inte drog åt samma håll. Allting slutade med två nya bandmedlemmar och numera består Le Punk dÁmour av Christer Rispling, Daniel Green, Christoffer Rogersson och Zsombor Karolyi.

För en månad sedan fick vi en ny singel: (Knäckte aldrig) Koden.

Och det här är en riktigt vass låt!

Låt er dock inte luras av att bandet heter Le Punk dÁmour. Så jäkla mycket punk är det inte. Det är i stället rock med punknerv – fast det spelar ju mindre roll i vilket fack man placerar in detta. Det låter riktigt bra och låten hamnar snabbt på repeat.

Det är oftast långt ifrån punk – även om energi och distade elgitarrer är ständigt närvarande – men tar avstamp i punkens attityd och känsla av att kunna göra vad man vill musikaliskt bara det är relevant och bra!

Från pressutskicket efter släppet av (Knäckte aldrig) Koden.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Smith & Kotzen gör en skön hårdrocksplatta

Nästa inlägg

Ny sångare och ny platta för Sunstorm

Senaste om Le Punk dÁmour