Smith & Kotzen gör en skön hårdrocksplatta

Med tanke på Adrian Smiths och Richie Kotzens bakgrunder kanske inte samarbetet känns helt naturligt … eller jo!

Det är ju två sylvassa gitarrister – och så mycket mer än så behövs inte.

4/5

Artist:
SMITH/KOTZEN
Albumtitel:
SMITH/KOTZEN
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
BMG RIGHTS MANAGEMENT

Adrian Smith är till vardags gitarrist i Iron Maiden och Richie Kotzen finns med i The Winery Dogs, plus att han har gjort en hel del soloplattor, och han har också varit med i Mr. Big och Poison – så vilken musik de har gjort tidigare skiljer sig en del.

Samtidigt handlar det ju om rock ’n’ roll och behövs det något mer än så?

Tja, samarbetet underlättade ju eftersom de båda är vänner och grannar i Kalifornien … och med tanke på pandemin så blev det en möjlighet att göra något tillsammans.

Och Smith & Kozens första album låter skitbra!

  1. Taking my chances
  2. Running
  3. Scars
  4. Some people
  5. Glory road
  6. Solar fire
  7. You don’t know me
  8. I wanna stay
  9. ’Til tomorrow

Glöm dock bort det där som de har gjort med Iron Miaden, Poison eller Mr. Big.

De här nio låtarna ligger inte ens nära det. I stället ligger det väl närmare The Winery Dogs och inte minst en annan gitarrhjälte: Gary Moore. Smith/Kotzen ger oss någon bluesig hårdrock.

Det här är dock lättlyssnat och det är hur skönt som helst att få höra de här gitarristerna briljera. De ger oss ett varmt gitarrsound som man inte kan få nog av – lyssna bara på Glory road där de går loss ordentligt. Gitarrlirandet flyter på så jäkla snyggt. Det flyter på naturligt från versen, refrängen till soloriff.

Fast albumet är mycket mer än ”bara” två gitarrister. Det är bra melodiösa, ganska softa – med undtantag av någon låt som blir lite tyngre – och bluesiga hårdrockslåtar hela vägen.

Topp tre? Running, Scars och You don’t know me.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nomy ger sig in i tv-spelsvärlden ...

Nästa inlägg

Låt dig inte luras av Le Punk dÁmour ...