En ny spellista som ger er best of the best …

/

Jag tillhör de där dinosaurierna som älskar att lyssna på album.

Det ska vara hela album som spelas från första till sista spåret.

Spellistor är ju ett djävulens tilltag …

Nej, så illa är det inte … men ett album är gjort av en anledning. Artisten och banden sätter ihop just de här låtarna av en anledning.

Låtarna ska passa ihop och en hel platta ger en helhet. Det finns också en orsak till att artisten sätter en viss låt som nummer tre och en annan som nummer åtta. Sådana märkliga grejer kan en annan fundera på och det är väl därför som jag till 98 procent av de gånger jag lyssnar på musik lyssnar på hela plattor.

På Rockfarbror finns det dock en del olika spellistor. Den officiella Rockfarbror.se-listan börjar nu ticka upp mot 2 000 låtar. Det är låtar som är utplockade från det som vi har skrivit om på sajten. Fast vem hinner med 2 000 låtar liksom? Det är någonstans runt 120 timmars musik …

Det finns bland annat även AOR-, pop, punk-, och rock-spellistor. Nu är det dags för ytterligare en: Topp 25 just nu.

Det är precis som titeln säger. Det är 25 favoriter just nu och ett komplement till den vansinnigt feta officiella listan. Här hamnar speltiden på, i runda slängar, 90 minuter. Det är lite best of the best of the best skulle man väl kunna säga.

Fast … som sagt: Lyssna på hela plattor i första hand.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

John Hiatt - The Eclipse Sessions
Föregående inlägg

The eclipse sessions - ett av Hiatts bästa album

City Of Thieves - Best Reality
Nästa inlägg

Hårdrock utan skitsnack ... City Of Thieves!

Senaste om Krönikor